Обираємо ательє індивідуального пошиття одягу

Всі ательє індивідуального пошиття одягу можна класифікувати з точки зору якості та спеціалізації. Окремі ательє спеціалізуються на пошитті різних виробів одягу – капелюхів, взуття, аксесуарів, нижньої білизни, весільних і спортивних суконь, театральних і маскарадних костюмів, виготовлених з хутра, шкіри, трикотажу, шовку та інших видів тканини. Є ательє, які займаються тільки ремонтом або реставрацією одягу. Деякі ательє орієнтовані на індивідуальне пошиття одягу для певного віку або статі.

У даній статті ми поговоримо про ательє, спеціалізованих на індивідуальному пошитті костюма Київ. Але на початку зупинимося на принципових відмінностях індивідуального пошиття від масового.

Переваги індивідуального пошиття одягу

З одного боку все і так розуміють, чим відрізняються ці два способи пошиття: наявністю або відсутністю виробничого конвеєра і ціною. Але з іншого боку, відмінність не тільки в ціні, або більш високій якості одягу, зшитого для масового покупця. Вся справа саме в індивідуальному підході.

Будь-який чоловік протягом свого життя рано чи пізно стикається з якимись особливими подіями: будь то весілля, похід в театр або на бал, перше побачення, або зустріч з ключовими бізнес-партнерами, влаштування на престижну посаду. Як правило, кожен намагається, щоб подібні події проводилися на вищому рівні. Факт залишається фактом: одяг – це ключова частина загального сприйняття людини, що дає можливість повідомити про її смак, пристрасті, темперамент, самоповагу, статус і ряд інших якостей ще до початку спілкування з ним. Таким чином, одяг – це, свого роду, елемент культури спілкування.

Деякі чоловіки помилково вважають, що для того, щоб справити враження, необхідна яскрава краватка, блискучий костюм насиченого кольору, лакове взуття. Але кричущий наряд підійде тільки для клубної вечірки, крім того, за ним втрачається образ самого власника.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У переважній більшості випадків набагато вигідніше виглядає строгий витриманий костюм з тканини нейтральних тонів, який, тим не менш, буде притягувати погляди оточуючих, не відволікаючи при цьому уваги на себе. Саме для цього і потрібно мистецтво кравця.

Оскільки в будь-якій людині природою закладено почуття гармонії і краси, до якого б вона статусу не належала і яке б виховання і освіту не отримала.

Важливо звернути увагу ще й на аспект ціни: ті, хто раніше не стикався з індивідуальним пошиттям одягу, часто може помилково вважати, що покупка костюма в бутіку відомого бренду обійдеться дешевше, ніж костюм, виконаний на замовлення. Це справедливо тільки в деяких випадках. В іншому, деякі брендові костюми масового виробництва обійдуться покупцеві у більшу суму, ніж індивідуальний пошив в авторитетному ательє через істотні торгові націнки, митні збори, націнки «на марку виробника», при цьому їх якість крою, тканини, персональної «підгонки» буде поступатися виробам, виконаним за індивідуальним замовленням. Інша справа, якщо для майбутнього власника костюма важливіше впізнаваність самої марки, ніж ідеальне пошиття.

І нарешті, існують зовсім очевидні переваги пошиття на замовлення: нестандартна фігура або бажання приховати непривабливі її особливості. З іншого боку, у кожної людини можна виділити більш-менш явні індивідуальні особливості фігури, і, вибираючи костюм, зшитий за стандартними лекалами, як правило, доводиться в більшій чи меншій мірі йти на компроміс.

На що звернути увагу, обираючи ательє індивідуального пошиття

Як уже згадувалося вище, ательє індивідуального пошиття відрізняються між собою за якістю. Дійсно, адже існують майстри своєї справи, але є і віртуози, одні з фінансової точки зору елементарно не можуть закуповувати люксові тканини на замовлення з-за кордону, інші мають штат високоосвічених у своїй галузі, стажувалися в різних країнах і ательє фахівців. Це об’єктивні відмінності.

Існують, звичайно, і такі фактори, що впливають на якість, як ставлення до власної роботи – професійні ревнощі за власний результат або ж елементарна недбалість. Часом можна спостерігати такі речі як неправильна оцінка власного сегмента, наприклад, ательє, здатні насправді виконати добротне пошиття, називають себе ексклюзивними, люксовими і т.д., але при цьому можуть виконати тільки замовлення по крою нескладних моделей. Або ж кравці-віртуози, що мають камерні ательє, але здатні творити чудеса, працюють в економ-класі. Однак, це швидше виняток, ніж правило.

В цілому, все ательє можна умовно розділити на три класи:

  • Ательє, що працюють в бюджетному сегменті, як міні-фабрики масового виробництва, що береться за пошиття елементарних, недорогих моделей костюмів для всіх верств населення;
  • Ательє в середньому сегменті вміють самостійно конструювати і пропонувати замовникам свої власні моделі, шиють на замовлення більш комфортні і вишукані костюми, але не з люксових тканин відомих брендів – а тому – за досить невисокою ціною;
  • Ательє преміум-класу, які розвивають власний бренд і авторитет, іменуються авторськими салонами пошиття індивідуального одягу і будинками моди, здатні виконати роботу будь-якої складності і дизайну, пошиття з ексклюзивних тканин і т. д.

Ціни на індивідуальне пошиття в Києві

Ціни на індивідуальне пошиття чоловічих костюмів в Києві сильно різняться, це залежить від різних факторів:

  • цінової політики, що проводиться ательє;
  • розташування ательє, оренди та інтер’єру салону;
  • сервісу обслуговування;
  • пулу постійних клієнтів, включаючи VIP;
  • пропонованого асортименту тканин, фурнітури, фасонів, аксесуарів.