Телеканал “Россия-1” перед Новим роком покаже новий сезон “Сватів” від “95 кварталу”

Державний телеканал Россия-1 (ВДТРК) покаже новий сезон серіалу “Свати 7”, який зняла компанія президента Зеленського “95 квартал”. Ефір почнуть 27 грудня, на тиждень пізніше за канал олігарха Коломойського “1+1”, повідомляється в telegram-каналі “Українських Новин”.

У серіалі знявся Федір Добронравов, який публічно визнав Крим російським та відвідував його з порушенням українських законів.

Також повідомляється, що телеканал Россия-1 крім серіалу виробництва “95 кварталу” транслює програми “Москва. Кремль. Путін” та ток-шоу головного пропагандиста Росії Володимира Соловйова.

У березні 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним зняття заборони з серіалу “Свати” та  дозволи в’їзд в Україну російському актору Федору Добронравову.

Раніше Федір Добронравов у інтерв’ю російському 1tvnetru заявив, що Крим мав повернутися до складу Росії і він повернувся. ” Я люблю свою країну, і, навпаки, вважаю, що Крим мав повернутися, як він і повернувся, в лоно, до Росії“, – сказав актор. При цьому він додав, що, на його думку, актори мають бути поза політикою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Володимир  Зеленський розкритикував заборону “Сватів” за допомогою ролика, збудованого на грі в наперстки. Сьомий сезон серіалу випускає компанія президента Зеленського “Квартал 95”.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України заявила, що  не має наміру з’ясовувати механізм продажу комерційних прав на показ серіалу “100 000 хвилин разом”  компанією “Студія “Квартал 95” російському телеканалу “СТС” в обхід чинних українських економічних санкцій.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) засекретило інформацію про наявність кримінального провадження про продаж комерційних прав на показ серіалу “100 000 хвилин разом” компанією “Студія “Квартал 95” російському телеканалу “СТС”.

Також за часи президентства Володимира Зеленського російські телеканали купили права на трансляцію 5 серіалів від “Кварталу 95”.

Уточнимо, 14 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив економічні санкції до деяких юридичних осіб, серед яких було ТОВ “СТС Медіа”. Телеканал “СТС” є російським федеральним телеканалом, що належить холдингу “СТС Медіа”. Проти “СТС Медіа” на 3 роки указом №184/2020  застосовано обмежувальні економічні заходи, зокрема обмеження торгових операцій та зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.