Як вибрати правильний стілець: корисні поради та вправи

Розповідаємо, як підібрати один із найпотрібніших предметів під час самоізоляції – домашній робочий стілець https://wowin.ua/stoly-ta-stilci.

За місяць ми сидимо на робочому стільці близько 170 годин, і цей час потрібно проводити з максимальним комфортом. Якщо до карантину про зручність домашнього робочого стільця замислювалися лише фрілансери, то зараз це питання постало гостро й у тих, хто не уявляв свого життя без походу до офісу.

І якщо від робочого столу ваш комфорт залежить меншою мірою, то стілець – основа основ. Він повинен бути красивим, надійним і зручним, адже від того, який стілець ви виберете, залежатимуть ваші продуктивність та самопочуття.

У незручного стільця є значні недоліки: доводиться вигадувати незручні пози, сидіти, скорчившись як сірник, що згорів, що веде до сколіозу і остеохондрозу.

Положення ніг

Більшість робочих крісел і стільців роблять на не дуже симпатичній ніжці, яка регулюється по висоті. Адже всі ми різного зросту, а при посадці важливо, щоб коліна були зігнуті під кутом 90 градусів та ступні стояли на підлозі. Ці нехитрі правила важливо дотримуватись, щоб не передавлювати судини та не порушувати кровопостачання. До речі, якщо ви працюєте за високим столом, подбайте про те, щоб ваш стілець мав зручну підніжку.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Положення спини

Мало хто з нас стежить за поставою – це вимагає незвичайної дисципліни та регулярних тренувань м’язів спини. Якщо ж ви відчуваєте, що тримати спину прямо вам поки складно, то вибирайте крісло з підтримкою поперекового відділу.

Положення рук

Спочатку перевірте, що ваші плечі розслаблені, і розпряміть спину. Слідкуйте за тим, щоб ваші лікті були зігнуті під кутом 90 градусів, тоді кровопостачання буде повноцінним, і ваші руки та кисті не затікатимуть. Щоб довго тримати руки в такому положенні, вибирайте крісло зі зручними підлокітниками.

Положення голови

Для тих, хто дуже багато часу проводить у робочому кріслі, варто розглянути модель з підтримкою шиї та голови – це дозволить вам запобігти затіканню м’язів шиї та навіть головного болю.

Асортимент робочих стільців зараз такий, що пересидіти на всіх буде складно, навіть якщо поставити таку мету. Але головний плюс у тому, що кожен може підібрати для себе найправильніший екземпляр.