Оголосили переможців композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика

У Львові назвали імена переможців першого Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика. Ними стали киянин Максим Коломієць, Надія Курінна із Донеччини та Євген Петров з Херсону. Про це повідомили на сторінці конкурсу у Facebook.

Максим Коломієць отримав нагороду за твір “Espenbaum”. Надія Курінна та Євген Петров, відповідно, стали лауреатами II та III премій за твори “Emanatio” та “З’ява”.

Переможців оголосили під час 27 Міжнародного фестивалю сучасної музики “Контрасти”.

Твір Переможця (лауреата I премії) Конкурсу виконають на закритті 27 Міжнародного фестивалю сучасної музики “Контрасти” 10 жовтня. Композиції інших двох лауреатів лунатимуть впродовж цього концертного сезону у стінах Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Крім виконань власної музики, лауреати отримають грошові винагороди.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Переможців обирали серед 32 молодих українських композиторів з таких міст, як Київ, Харків, Старобільськ, Одеса, Умань, Чернівці, Львів та ін. За умовами Конкурсу подано партитури виключно для симфонічного оркестру без участі інструментів соло чи вокалістів, а також без застосування електроніки чи мультимедіа. У Конкурсі взяли участь молоді українські композитори, яким у 2021 році виповнюється не більше 40 років і які є громадянами України.

Що відомо

  • Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика започаткувалиу Львові у 2021 році та присвятили пам’яті видатного українського композитора Мирослава Скорика.
  • У липні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики оголосило у Львові “Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика.
  • Конкурс організовує і проводить Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.