У мережі збирають кошти на книжку прози Олега Лишеги

Завідувач відділу української літератури Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича Тарас Пастух повідомив на своїй фейсбук-сторінці про початок збору коштів на видання книжки прози Олега Лишеги. Про це інформує chytomo.com.

 За словами науковця, майбутня книжка «Високі жовті квіти» стане збіркою прозових творів Олега Лишеги, а також його записів-розмірковувань про мистецтво.

«Ці тексти – з тисменицького архіву письменника ‒ ще не були друковані (в них є лишень кілька незначних перегуків із тим, що друкувалося раніше). Формат видання повторює вже видану книжку поезій Олега Лишеги «Розлоге дерево». Книжка постає не як комерційний проєкт, а як проєкт представлення недрукованого прозового доробку легендарного Майстра», − написав Тарас Пастух.

Кошти можна перерахувати на картку Приватбанку, номер: 5168 7574 0898 5242.

У книжки буде 136 сторінок і суперобкладинка. Упорядкування, коментарі та післямова Тараса Пастуха. Видання оформив Андрій Кісь роботами Валерія Шаленка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Хто захоче додатково підтримати видання фінансово – будемо тільки раді. Приблизна ціна одного примірника – 100 гривень, вона залежатиме від того, скільки вдасться зібрати грошей. Щире прохання підтримати це видання. Після виходу книжки кожен, хто перерахував гроші, отримає відповідну кількість примірників поштою», − зазначив Пастух.

Олег Лишега — український прозаїк, перекладач, поет, перший, кого нагородили премією ПЕН-клубу за поетичний переклад. Крім того, він став лавреатом премії «ЛітАкцент року-2012» у номінації «Художня література» зі своєю збіркою «Великий міст». Книга Лишеги «Друже Лі Бо, брате Ду Фу» в 2010 році увійшла до довгого списку премії «Книга року Бі-Бі-Сі». Олег Лишега помер у грудні 2014 року на 65 році життя.

Його твори перекладали англійською, польською, російською, японською мовами.  Посмертну збірку віршів Лишеги «Розлоге дерево» також упорядкував Тарас Пастух, її видала у 2020 році літературна агенція «Піраміда». Пастух також працював над двома книжками спогадів про письменника: «Полум’я відігріє пам’ять» і «Мости Олега Лишеги».

Нагадаємо, торік оприлюднили першу частину документального фільму «Лишега». Команда творців фільму також оголошувала збір коштів для завершення створення стрічки.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.