Монолітний полікарбонат – що це таке і в чому його особливості?

Монолітний полікарбонат – це лист полімеру, який не містить пустот. Зовні матеріал нагадує силікатне скло, проте, значно відрізняється за характеристиками. Він значно міцніший, але в той же час набагато легший. Крім того, полікарбонат дешевший, ніж скло, що дозволяє істотно заощадити, особливо при покупці великих обсягів.

Монолітний полікарбонат легко піддається формуванню без впливу високої температури. Більша гнучкість дозволяє використовувати його для зведення складних за формою конструкцій.

Унікальні характеристики монолітного полікарбонату листового забезпечили його широку сферу застосування. Матеріал відрізняє підвищена міцність; високий рівень гнучкості; невелика вага; прозорість або можливість вибрати будь-який відтінок з представлених в палітрі.

Полікарбонат часто використовують для скління технологічний тваринницьких комплексів і в сфері промисловості. Матеріал відмінно підходить для створення додаткового захисного шару на щитах, екранах і різних огорожах. Шумопоглинаючі якості дають можливість використовувати його в якості додаткового звукового бар’єру при зведенні автострад.

Матеріал має підвищену міцність до механічного впливу. Завдяки цьому активно використовується при створенні архітектурних елементів в місцях з високою прохідністю.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Часто стає основою для виробництва світлового обладнання, яке використовується для освітлення громадських місць, а також світлофорів.

Стандартна ширина листа матеріалу становить 2050 мм. Виробник випускає листи довжиною 3050 мм, але за індивідуальним замовленням можна підготувати вироби з іншими параметрами. Товщина листів може коливатися в діапазоні від 1 до 20 міліметрів.

Полікарбонат товщиною два міліметри може використовуватися для виготовлення рекламних конструкцій, скління спортивних споруд, зведення оранжерей і зимових садів. Він володіє вогнестійкістю, високою міцністю, а також стійкістю до дії хімічних елементів.

Полікарбонат шириною чотири міліметри має більш щільну структуру. Спеціальне покриття мінімізує вплив прямих сонячних променів. Чи не горить у вогні, однак плавиться при впливі дуже високої температури. Може використовуватися при температурному режимі від -40 до +150 градусів.

Восьмиміліметровий монолітний полікарбонат використовується при виробництві козирків і навісів, дверей і перегородок, антивандальних вітрин. Він має високий рівень звукоізоляції, є екологічно безпечним і міцним. Високий рівень гнучкості дозволяє надавати різні форми.

Працювати з монолітним полікарбонатом значно простіше, ніж зі склом. Матеріал легко піддається свердлінню, розрізанню, поліруванню. Можна також використовувати фрезерувальні інструменти.

Варто пам’ятати про таку якість, як м’якість. Тому при роботі слід дотримуватися запобіжних заходів, щоб не допустити утворення тріщин і появи відколів.