У Києві відкрили меморіальну дошку письменнику Дмитру Білоусу

Нинішній 2020-й рік ювілейний для відомого українського письменника лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка уродженця Сумщини Дмитра Білоуса (1920 – 2004). На вшанування сторіччя від дня його народження на будинку №52 по вулиці Олеся Гончара в Києві, в якому Дмитро Григорович мешкав з 1982 по 2004 рік, відкрили меморіальну дошку. Про це повідомляє ukurier.gov.ua.

На урочистості завітали громадські активісти, літератори, представники посольства Болгарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики, Національної спілки письменників України, Сумського земляцтва в Києві. Вони згадували Дмитра Григоровича, наголошуючи на його вагомому внеску у розвиток української національної літератури, зміцнення українсько-болгарських зв’язків, популяризацію української мови.

Заплановано урочистості також на малій батьківщині письменника – у селі Курмани Недригайлівського району, де на базі тамтешньої школи планують відкрити музей літератури Сумщини, а один із розділів присвятити Дмитру Білоусу.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.