Назар Данчишин: Відомо, що керівником Українського інституту національної пам’яті призначили філософа Дробовича, дослідника Маркса і гедонізму

Відомо, що керівником Українського інституту національної пам’яті призначили філософа Антона Едуардовича Дробовича, дослідника Маркса і гедонізму, учасника українофобського проєкту олігархів з-за порєбріка зі спорудження меморіалу жертвам Бабиного яру. Філософ уже встиг надавати гучних заяв: і «оунівців» у колаборанстві звинуватив, і про поліетнічну «політичну» націю просторікував, де героями будуть хіба Малевич та Лобановський (звісно ж, не Новаківський та Боберський), і «відбілювати» українців не збирається, і гучно віддав громадянам право самим вирішувати, хто в них герой (мовляв, це не справа Інституту). Гаразд, як громадянин України заявляю, що героями моєї нації є передусім борці ОУН та УПА. Отож, «очорнювати» їх і нас, їхніх нащадків, йому ніхто давати права не буде.

Торік був інцидент: у Львові містечкові «дробовичі» – «мудрі» викладачі ЛНУ (ЛНУ ім. Івана Франка Офіційна сторінка) у виданому державним коштом підручнику з історії для 10 класу назвали Романа Шухевича «колаборантом» (до речі, за спогадами студентів, в авдиторіях говорили те саме й щодо Євгена Коновальця). Щойно цей підручник виставили в мережу, я власними скромними зусиллями зробив і поширив в університеті листівки на захист пам’яті головнокомандувача УПА. Про це розповіли в медіях, приписуючи акт протесту різноманітним націоналістичним організаціям. І справді, такі листівки готовий був зробити будь-хто інший з мільйонів однодумців, побратимів і посестер, мені просто було найлегше і найближче. Така інформаційна спецоперація дала свої плоди – завдяки ініціативі Михайло Галущак і протесту правих інтелектуалів, громади, ветеранів сучасної війни після обговорення в облраді за участю науковців текст підручника автори зобов’язалися виправити. Звісно, здійнявся галас толерантної публіки, наші дії засуджувалися і мій вчинок згадувався в негативних барвах. Але ми не відступилися. І не відступимося. За честь і правду України та її героїв стояти несхитно – наш обов’язок.

Майте на увазі, панове дробовичі. Війна на всіх фронтах. Слава Нації!

https://www.facebook.com/nazar.danch

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал