ВР пришвидшила строк набрання чинності законодавства щодо механізму створення Українського інституту книги

Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до пункту 1 розділу II “Прикінцеві положення” закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері” (№ 4726).
Як передає УНІАН, за це рішення проголосували 250 народних депутатів із 365, зареєстрованих у сесійній залі.
Документом у прикінцевих положеннях закону встановлюється, що закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері” набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
У попередній редакції йшлося про те, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пунктів 3 та 4 розділу I цього закону, які набирають чинності з 1 січня року, наступного за роком утворення Українського інституту книги.
Як зазначається в пояснювальній записці, саме пункт 3 даного закону містить норми, які вводять поняття Українського інституту книги, визначають механізм створення Інституту, мету його діяльності та систему фінансового забезпечення.
За словами голови комітету ВР з питань культури й духовності Миколи Княжицького, законопроект “дозволить уже цього року сприяти роботі Українського інституту книги, який завдяки зусиллям Міністерства культури вже організований і почав свою роботу”.
Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал