Колекцію рукописів Стівена Кінга знищив водоканал

 
Прорвана труба водоканалу стала причиною потопу, який знищив колекцію оригінальних рукописів Стівена Кінга. У Бангорі, штат Мен, постраждав магазин-музей Джеральда Вінтерса, де зберігалися рідкісні екземпляри романів письменника. Про це пише ЛітАкцент.
У колекції Вінтерса були рукописи та першодруки таких творів Кінга, як «Максимальне прискорення», «Кладовище домашніх тварин» і «Очі дракона».
Власник книгарні збирав унікальні рукописи понад 20 років.
Будучи суперфанатом Кінга, Джеральд Вінтерс переїхав в Бангор, штат Мен, який вважається натхненням Кінга на створення вигаданого міста Деррі, штат Мен. Метою Вінтерса було відкрити книжковий магазин — увічення творчості Кінга. Вінтерсу вдалося це зробити в жовтні 2016 року.
Книжковий магазин включав величезну колекцію рідкісних, коштовних зібрань Кінга, включаючи підписані копії, перші видання, лімітовані видання, листи від Кінга та навіть деякі оригінальні рукописи Кінга.
Близько тижня тому вода, яку прорвало з труби навпроти магазину Кінга, затопила підвал магазину і завдала непоправної шкоди близько 2000 книг та 7-м рукописам. Лише 10% зі всього складу було врятовано.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал