Книжковий Арсенал переміг у Лондоні як найкращий літературний фестиваль року

Книжковий Арсенал переміг на International Excellence Award у номінації The Literary Festival на 48-му Лондонському книжковому ярмарку. Про це повідомляється на сайті Мистецького Арсеналу.

Церемонія нагородження відбулася 12 березня у виставковому центрі «Олімпія» в Лондоні.
Журі конкурсу відзначило мультидисциплінарність Книжкового Арсеналу: коли взаємодіють різні види мистецтв і перетинаються фахові середовища, але водночас книга залишається в центрі уваги, пише Читомо.
«Ця перемога – це передовсім визнання команди Мистецького арсеналу, де кожен підрозділ вкладає масу сил у те, аби Книжковий Арсенал був справді тим прекрасним фестивалем, що поєднує мистецтва і не випускає книгу з фокусу уваги. 
Я пишаюся неймовірно – командою, фестивалем і дотичністю до цього прекрасного проекту. А також дякую тим, хто вдихнув життя в Книжковий Арсенал – Ользі Жук іЮлії Лесечко, його першим натхненницям і організаторкам», – заявила генеральна директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.
За словами координаторки Книжкового Арсеналу Оксани Хмельовської, це – «фантастична, шалена перемога для України».
«Це об’єктивна оцінка міжнародних експертів, і це справді дуже несподівано для нас. У світі – тисячі літературних фестивалів, книжкових виставок, та у нашому фестивалеві є щось особливе, неймовірна атмосфера й естетичне переживання, література, яка поєднується із мистецтвом», – наголосила Хмельовська.
Вона зазначила, що на тлі останніх подій (ситуації щодо представлення ветеранської літератури на Книжковому Арсеналі – Ред.), це ще одне підтвердження того, що команда фестивалю рухається у правильному напрямку.
«Тепер, сподіваємось, до нас ще охочіше їхатимуть міжнародні гості, лауреати різних премій, літагенти й іноземні видавці. Українську літературу перекладатимуть, а українських письменників так само запрошуватимуть на інші фестивалі світу.
Ми щасливі. І це не лише перемога кураторської команди й Мистецького арсеналу, це перемога усіх українських видавців, усіх наших партнерів, друзів, минулих кураторів і працівників, які вклали дуже багато часу й надзусиль, аби це стало реальністю», – підкреслила координаторка фестивалю.
За нагороду у номінації The Literary Festival змагалися: «Книжковий Арсенал» (Україна), Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті (ILFU) та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі (Індонезія).
International Excellence Awards – це міжнародна премія, заснована Лондонським книжковим ярмарком та Британською асоціацією видавців. Мета премії — представити «найкращих представників видавничої галузі, інноваційні видавництва та новаторські ініціативи в цій галузі».
Цього року премію вручили у 8 номінаціях: The Literary Festival, Inclusivity in Publishing Award, Accessible Consortium International Excellence Award for Publishers, Academic and Professional Publisher Award, Bookstore of the Year Award, International Book Trade Journalist Award, Library of the Year Award та Literary Translation Initiative Award.
Журі кожної категорії премії складалося з експертів у відповідному секторі.
Номінація The Literary Festival вручається з 2016-го року. Попередні роки переможцями ставали фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал