Держкіно підтримало акцію «Вголос. Читаємо оповідання О.Сенцова»

 
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер Олесь Санін і актор В’ячеслав Довженко долучилися до акції «Вголос. Читаємо оповідання О.Сенцова».
Пише ЛітАкцент.
Голова Держкіно Іллєнко, режисер Санін і актор Довженко на камеру прочитали оповідання Сенцова. Вони записали ролик, де читають на камеру оповідання зі збірника «Рассказы» Олега Сенцова.
Читайте також: У Каннах представили збірку оповідань Олега Сенцова
«Українські кінематографісти — колеги та друзі режисера — скористалися текстами оповідань з автобіографічної збірки “Расказы” Олега Сенцова видавництва “Лаурус” 2015 року, щоб висловити свою підтримку», — зазначили у Держкіно.
В агентстві наголосили, що всі охочі можуть долучитися до акції на підтримку Олега Сенцова та прочитати на камеру оповідання з його збірника.
 

 
Як повідомлялося, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів в РФ.
У цілому в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал