Просто виплюнути Крим вже ніяк не вдасться

 

Рибка заковтнула наживку

Управління Верховного Комісара ООН повідомило про те, що РФ тільки в Криму незаконно конфіскувала 4575 державних об’єктів України. Прості арифметичні дії з ціною та терміном незаконного відчуження дають пристойну суму, яку будуть виплачувати громадяни РФ в найближчі десятиліття.
 
«Десь у Глухих Довбнях, на околиці села, в непримітній хаті влаштувалися на нічліг легендарний комдив Чапай та його ординарець Петька. Діло йшло до ночі, та, як будь-який пролетарський комдив, Василіванич перед сном чистить свій сімейний Глок-17, мугикаючи пісню «Чорний ворон». Петька в цей час валяв дурня просто до синяків, а тоді вирішив запитати комдива про сенс життя, або, як казали пролетарі, «за жисть»:
– Василиваныч, а ты литру сам выпить смогёшь?
– Смогу, Петька, смогу. – І чистить наган далі.
– Ну а три литра смогёшь?
– Смогу, Петька, и три.
– А пять?
– Да спи ты уже. Выпью и пять, если что.
Петька крутиться з боку на бік, але ніяк не може заснути. І тут звучить фундаментальне запитання поточного моменту:
– Василиваныч, а ведро сам выпьешь?
Чапай відклав свою пушку, задумався і урочисто-піднесено відповів:
– Нет, Петька, ведро я не выпью. Ведро только Ленин может выпить!».
(Старий совковий анекдот).
При всій своїй фігурності, цей анекдот має якийсь філософський підтекст, якщо брати до уваги співмірність вибору та наявність сил цим вибором скористатися. Іноді цю мудрість спрощують до простої формули, в якій вказується відповідність розміру харчу і роззявленого хлебайла. Ясно, що занадто великий шмат не пролізе в горлянку, хоч ти її забиватимеш туди лопатою.
Приблизно те ж саме відбулося  нині з Московією. Милий росіянам лозунг «Крым наш» вже зараз у багатьох викликає  блювоту, і це тільки початок. Справа в тому, що просто виплюнути Крим вже ніяк не вдасться. Рибка заковтнула наживку, і чим дужче вона стискає щелепи, тим сильніше в неї впивається гачок. Тепер його можна вирвати  лише силоміць, розриваючи щелепи, і десь поруч із сковородою.
Подібне трапилося і з Лугандоном. Хапнути хапнули, але далі – суцільна печаль. Росіяни вже здогадались, що ось так широко роззявляти своє хлебайло, галасуючи «Крым наш», не варто було, бо поки рот був відкритий і крик був голосним, меткі холуї нацфюрера не просто очистили їхні кишені, але декому навіть встигли туди напаскудити. А тепер діватися нікуди. Путлєр, моргаючи своїми риб’ячими очицями, ніби каже кожному великоросові: адже це ви Крим хотіли, отож тепер постраждайте трохи, років сто-двісті. Принаймні, до 2030 року вже офіційно заявлено, що ніяких покращень не варто чекати, бо кругом – вороги. Із-за Криму, до речі, і Лугандону. Отож ця краса вже виявилася на зігнутому спинному горбі росіян. Тепер вони розуміють, що придбали не просто депресивний регіон, а населення, якому всі завжди щось винні,  і яке вимагає до себе уваги, як султанат Чечня. А це знову означає мінус пенсії, зарплати, школи, лікарні і таке інше. Вже зараз це стало росіянам не за фен-шуєм.
Але це був лише перший акт драми «Про рибаку і рибку». Як з дитинства пам’ятаю, перший акт складався з бажань дивакуватого діда. Тут теж: «Введи!». І – «Тепер хоч каміння з неба, але Крим наш!». Все як у конспекті. А ось другий акт починається з того моменту, коли рибка граціозно плеснула хвостом і сховалася в глибинах моря. Це сталося безпосередньо зараз.
Окрім суто військових аспектів, яких не було в 2014 році і які виникли нині, як то набираючі обертів передислокації військ НАТО до кордонів РФ, і тепер уже, без всяких сумнівів, одна з найбільш боєздатних армій – Збройні сили України у себе під боком, виникли й інші питання, які не просто вивернуть кишені росіян, а випатрошать до кишок.
Управління Верховного Комісара ООН повідомило про те, що РФ тільки в Криму незаконно конфіскувала 4575 державних об’єктів України. Причому, Росія уже три роки їх незаконно утримує. Прості арифметичні дії з ціною та терміном незаконного відчуження дають пристойну суму, яку будуть виплачувати громадяни РФ в найближчі десятиліття. Цю доповідь можна вже вважати об’єктивним доказом у справі щодо стягнення  з РФ збитку від незаконної окупації. Але тут мова йде виключно про державні об’єкти і не сказано про землю, акваторії та надра. Коли все це буде складено докупи, суми будуть такі, що Москва ще буде просити забрати Газпром, Роснєфть і половину ядерного арсеналу (друга половина потрібна на випадок суїциду), в оплату за мудрі рішення нацфюрера.
Отож народна мудрість про те, що не варто зловживати роззявлянням ротяки, починає збуватися. В тому, що хлебайло безперечно трісне, вже немає ніякого сумніву, а ось такі сигнальчики з різних місць, не тільки з ООН, свідчать  про те, що процес пішов, і у світової спільноти вже існує консенсус щодо суду над оскаженілою  бензоколонкою.
 

eizvestia.com

№13 (201) 30 червня 2017

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал