Як вибрати термобілизну: головні фактори

Раніше для знаходження взимку на вулиці не було ніякої альтернативи, крім збільшення кількості одягу. Звичайно, це створювало масу незручностей, оскільки рухливість була обмеженою.

На щастя, з’явилися нові тканини, які утримують температуру навіть при невеликій товщині. Раніше купити термобілизну могли лише спортсмени зимових видів спорту. Але зараз її можуть використовувати всі. На сервісі OLX можна знайти чималий список таких пропозицій.

Що таке термобілизна і кому вона знадобиться?

Під термобілизною розуміють одяг, який одягають на голе тіло в якості першого шару. Воно затримує температуру тіла, виводить вологу назовні. Варто зазначити, що максимальна ефективність досягається при використанні спеціального одягу ззовні. Поверх такої білизни надягають флісові речі, а верхній одяг виготовлений з мембранної тканини.

При виборі речей варто дізнатися про їх призначення. В залежності від умов використання розрізняють такі типи утепленої білизни:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  • для занять гірськими лижами та сноубордом: крім зігрівання, тканини добре відводять піт, відрізняються еластичністю;
  • трекінгова: відводить вологу та зігріває;
  • для повсякденного використання;
  • для пасивних навантажень (робота на вулиці, рибалка).

Для повсякденного використання є спеціальні моделі, які мають мінімальну товщину, не обмежують рухи. Їх можна одягати навіть під діловий костюм: речі зовсім непомітні, але добре зігрівають. Використання срібної нитки дозволяє позбутися неприємних запахів.

Види тканин

Кожен з виробників використовує різну технологію утеплення. Не всі бренди готові ділитися своїми технологіями захисту від низьких температур. Але всі тканини можна розділити на натуральні та синтетичні. З синтетичних виділяють поліестер, поліпропілен.

З натуральних використовується бамбук, бавовна, шерсть. Натуральні тканини менш зручні, ніж синтетичні. Крім того, вони швидше втрачають свій вигляд. Часто в речах поєднується синтетика з натуральною тканиною. Це дозволяє використовувати переваги кожного з матеріалів.