Види тортів: короткий огляд

Торт – традиційна святкова страва на дні народження, весілля, корпоративи та інші свята. Цей десерт подобається не тільки дітям, а й дорослим. Зараз магазини рясніють великим різноманіттям тортів і щоб не загубитися в цьому різноманітті, – потрібно хоч трохи розбиратися в їх різновидах. Ця стаття допоможе вам дізнатися про класифікацію тортів. А ось принагідно корисне посилання: торт на замовлення київ.

Торти можна класифікувати за різними критеріями, таким як спосіб приготування, тип коржів, складність конструкції, тип начинки, форма.

Класифікація тортів за способом приготування:

Торти, що випікають цілком. Цей вид торта бере свій початок з найдавніших часів. Ці торти виготовляються з дріжджового тіста і являють собою пироги з начинкою. Як правило вони начиняються горіхами, медом, фруктами, варенням. Зверху торт цього виду може бути прикрашений глазур’ю і кремом.

Торти, при приготуванні яких начинка і каркас готуються окремо. Ці торти почали випікати в Італії. Спочатку готується каркас – стінки і дно торта, а потім – начинка. Далі смачна начинка заливається в остиглий каркас і торт, якщо потрібно розігрівається, щоб придбати цілісність.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Збірні торти. Це найбільш поширений вид торта, який готується і формується шарами. Окремо готуються коржі, начинка, крем, що прикрашають елементи. Потім торт складається послідовно шарами знизу вгору – коржі промазуются, укладається начинка, наносяться декоративні елементи.

Види тортів по типу коржів:

Бісквітні торти. Торти з бісквітного тіста виходять пишними і ніжними. Для досягнення потрібного смаку в бісквітні коржі додають ваніль, какао, горіхи та інші інгредієнти. Коржі просочуються і накладаються один на одного, між коржами укладається кремова, йогуртова або шоколадна начинка. Це найсмачніший і найпоширеніший різновид тортів.

Вафельні торти. Найбільш простий в приготуванні вид торта, що складається з покладених один на одного вафельних коржів, змазаних кавовою або шоколадною масою. Такі торти виграють по простоті приготування і часу зберігання, але програють за смаком.

Пісочні торти. Готуються з розсипчастого пісочного тіста. Ці торти найдешевші в приготуванні. Начинка у таких тортів буває фруктова або кремова.

Сирні. Цей вид тортів готується повністю з сирно-борошняної маси. Як правило сирний торт містить шматочки фруктів, які добре поєднуються з сиром.

Класифікація складових тортів за складністю конструкції:

Одноярусні – торти складаються з одного ярусу.

Двоярусні – торти складаються з двох ярусів. Тобто це два торта, які розташовуються на жорсткій каркасній конструкції один над іншим. Каркас потрібен для того, щоб розташований зверху ярус не зім’яв нижній.

Триярусні – торти, які складаються з двох ярусів. Конструкція аналогічна двох’ярусній, тільки тортів 3 і каркас передбачає розміщення 3-го торта.

Ярусів в складеному торті може бути і більше, зустрічаються і чотириярусні і п’ятиярусний торти і вище.