Прикраса тортів: варіанти для початківців

164

 

Прикраса тортів – кулінарне мистецтво, яке багатьом здається недосяжним. Однак оформлення торта може бути простим, і для цього не потрібні спеціальні курси, пристосування і матеріали. Звернемося до досвіду домашніх кондитерів і навчимося цікавим прийомам і способам декорування тортів.

Просте оформлення торта кремом

Найпростіша основа прикраси на торт – крем, який використовували для прошарку між коржами. Фахівці радять спочатку використовувати білковий заварний крем. Для прикраси торта його легко приготувати, він нескладний у роботі, добре тримає форму. Для простого прикраси знадобиться: велика плитка чорного шоколаду; будь-які ягоди: смородина, малина, полуниця, ожина і т. д .; кілька цукерок вигадливою форми з чорного або білого шоколаду.

Готові прикраси

В оформленні можна також використовувати готові прикраси: драже-перлини перламутрового кольору; цукровий декор з харчової мастики самих різних форм; цукерки або фігурки, які покриваються кандурин (це харчовий барвник у вигляді пилку золотистого або сріблястого кольору, який наноситься пензликом). Все це є в продажу і використовується не тільки початківцями кондитерами. Зробіть рівну кремову основу по всьому торту. Для цих цілей використовуйте шпатель. Поставте торт на кілька годин в холодильник або на 40 хвилин в морозильник.

Вітальний напис

Нагорі зробіть адресний вітальний напис. Для цього розтопіть шоколад на водяній бані, помістіть його в кондитерський шприц або мішечок. Рівномірно видавлюйте шоколад і виводите потрібні літери. За ребру торта пустите патьоки шоколаду. На холодній основі вони швидко охолонуть і вийдуть апетитними. По краю викладіть заготовлені прикраси і ягоди.

Мозаїка на торті

Для цієї нескладної прикраси знадобляться такі продукти і пристосування: крутий цукровий сироп декількох видів. Робіть їх з харчовими барвниками червоного, жовтого, синього кольорів; пухирчаста обгортковий плівка, яка відповідає розміру верхньої частини торта. Робіть мозаїку так:

В верх торта, покритого свіжим кремом, втисніть акуратно бульбашкову плівку. Коли знімете  її, залишаться рівні круглі лунки. Наповнюйте кондитерські шприци сиропом різних кольорів і по черзі заповнюйте лунки по малюнку. Малюнок мозаїки підкаже вам власний художній смак. Але в будь-якому випадку навіть така проста технологія допоможе ефектно прикрасити торт.

Прокоментуєте?

Передплатіть УЛГ у форматі PDF!

Передплатіть УЛГ у форматі PDF!