Як правильно приготувати креветки на мангалі

78

Креветки – дуже смачний і корисний продукт. І якщо, збираючись на шашлики, вам хочеться приготувати саме креветки, то потрібно знати кілька нехитрих правил.

Перш за все, необхідно вибрати креветки. Найкраще для смаження на мангалі підійдуть креветки середні і великі. Рекомендуємо ознайомитися з цим сайтом grandkulinar.ru, якщо вас цікавлять рецепти з креветок.

Другий крок – визначитися зі способом приготування: в панцирі або без. Більшість фахівців рекомендують зупинятися на останньому варіанті. В такому випадку креветки попередньо відварювати не треба. Досить просто очистити їх від панцира і прибрати стравохід. Для цього за допомогою невеликого гострого ножа зробіть неглибокий розріз уздовж чорної лінії, а потім підчепити «чорну жилку» кінчиком ножа і витягніть її.

Третє, що потрібно зробити – це правильно замаринувати креветки. Найсмачніші і популярні на сьогоднішній день маринади готують на основі томатної пасти, йогурту, кайенського перцю, імбиру, петрушки і лимона, а також вина або національної горілки. Зазвичай для хорошого ефекту достатньо маринувати ракоподібних від півгодини до години, тому що продукт дуже ніжний.

Важливі нюанси. При приготуванні на мангалі найчастіше креветки нанизують на тонкі дерев’яні палички – шпажки, рідше – викладають на решітку барбекю або гриля, або насаджують на металеві шампури. Смажити ж рекомендується від 2 до 7 хвилин відповідно до розміру, інакше страва можна просто зіпсувати.

Креветки дійсно дуже ніжний продукт, тому до їх приготування слід підходити акуратно. Для шашлику я рекомендую вибирати креветки побільше, а не возитися з дріб’язком. Цілком підійдуть, наприклад, королівські. Відварювати не треба! З маринадом я б радив не мудрувати. Лимонний сік, часник, сіль, перець – цього буде достатньо.

Смажити, звичайно, без панцира, попередньо очистивши від всіх непотрібних елементів, хвостик можна залишити. Дуже уважно потрібно стежити за процесом приготування, креветки легко «згорають» і втрачають свої смакові якості, стають «гумовими». 3-4 хвилини – не більше! До такого шашлику відмінно підійде соус «П’ємонті», який легко зробити в домашніх умовах. Кетчуп, майонез, випарений коньяк, цибулька – соус гармонійно доповнить і підкреслить смак креветок, приготованих на решітці.

Прокоментуєте?



Передплатіть УЛГ у форматі PDF!

Передплатіть УЛГ у форматі PDF!