5 продуктів для імунітету

Що робити, щоб залишатися здоровим і протистояти вірусам в холодну пору року? Як підвищити імунітет? Правильне харчування – найкращий і найпростіший спосіб захисту організму. Все, що вам потрібно зробити, – додати в свій раціон продукти, багаті корисними речовинами. Вони допоможуть зміцнити ваш імунітет, активізуючи обмін речовин, а також забезпечуючи насичення організму вітамінами і навіть надаючи заспокійливу дію на нервову систему. Ми відібрали 5 корисних продуктів, які завжди повинні бути у вашому списку покупок в холодну пору року.

Брюссельська капуста

Брюссельська капуста – овоч, доступний в холодну пору року і містить безліч корисних речовин, включаючи вітаміни C, E і К, а також мінерали марганець і цинк. Вона підходить для приготування салатів, супів і різних закусок, є відмінним доповненням до м’яса і риби.

Порада: перед приготуванням зріжте тверде стебло, зніміть верхні листки і промийте качани капусти. Готуйте протягом 5-7 хвилин в підсоленій воді.

Буряк

Буряк також можна купити протягом усього року. Овоч містить важливі для організму поживні речовини, такі як залізо, фолієва кислота і вітаміни A, B і C. До складу буряка входить натуральний барвник – бетанин, який час від часу використовується для забарвлення різних продуктів.

Яблука

Яблука – джерело вітамінів і мінералів. Вміщені в них корисні речовини допомагають запобігти серцево-судинні захворювання і зміцнити імунну систему. Яблука можна купити протягом усього року, але особливо популярними вони стають восени і взимку, так як володіють освіжаючим солодким смаком і корисними для здоров’я властивостями. Варто відзначити, що яблука – природне джерело вітаміну C (аскорбінової кислоти), що підвищує опірність організму шкідливим бактеріям і вірусам.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Салат корн (рапунцель)

Корн особливо популярний в холодну пору року і вважається одним з найбільш корисних серед сортів салату через високий вміст вітаміну A. Він відомий під багатьма іменами: польовий салат, маш-салат і навіть валеріанелла городня.

Цікавий факт: в Німеччині салат корн більше відомий під назвою «рапунцель». Саме на честь цієї рослини отримала своє ім’я героїня відомої німецької казки, написаної братами Грімм.

У порівнянні зі звичайним зеленим салатом він містить в три рази більше вітаміну C і в чотири рази більше вітаміну A. Високий вміст магнію позитивно впливає на імунітет, в той час як ефірні масла обволікають шлунок і позитивно діють на травлення. Застосування салату корн відкриває велике поле для кулінарних експериментів, так як він відмінно поєднується з більшістю продуктів.

Звичайно, здорове харчування не єдина умова для хорошого самопочуття. Регулярні тренування, свіже повітря, повноцінний сон і гігієна так само важливі для здоров’я, як і вітаміни і мінеральні речовини. Дотримання перерахованих вище умов дозволить вам зміцнити свій імунітет, щоб захиститися від вірусів в холодну пору року.