Переїзд за кордон: аргументи

 

Переїзд в нову країну – це великий вчинок, серйозний стрес і життя з чистого аркуша. Навіть якщо для новоспеченого емігранта це була ідея фікс, пам’ятайте – деяких нове життя не робить щасливими, оскільки вони виявляються до такого кроку не готові. Щоб не зробити помилку, важливо заздалегідь задати собі питання: «А чи потрібно мені це?» І підготувати табличку з «за» і «проти».

Трохи суб’єктивний аргумент, який можна застосовувати у деяких випадках – мрії з дитинства жити в іншій країні. У таких випадках, можливо є сенс задуматися над навчанням за кордоном, наприклад, у Словаччині https://weststudy.com.ua/uk/

Якщо «за» більше, і ці аргументи звучать переконливо, покажіть табличку парочці близьких людей, переважно – скептикам. Вони допоможуть вам розставити все на свої місця.

Обов’язково збережіть табличку в надійному місці. Вона стане в нагоді через кілька місяців після переїзду, коли вас накриє туга за Батьківщиною, рідними і близьким. Табличка допоможе вам прийти в порядок. Пам’ятайте, Європа і Америка переповнена горе-емігрантами, які сумують за Україною і мріють повернутися назад. Це не те, ким ми з вами хочемо стати.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Не забувайте, що з переїздом всі ваші заслуги, статус, знайомства обнуляються. У новому житті вам доведеться побудувати все спочатку. Піде багато часу, перш ніж ви знову створите свій світ і зумієте по-справжньому відчути себе вдома. А головне – позбудетеся від відчуття чужака, який нічого для місцевих не означає.

Аргументами «за» можуть бути:

  • Світ без кордонів, набагато більш глобальні проекти ніж в Україні, а значить працювати цікавіше.
  • Більш вільне і щасливе суспільство, набагато менше агресії в соціумі.
  • Соціальна захищеність.
  • Більший потенціал для дітей.
  • Екологія набагато  краща
  • Більш-менш визначене майбутнє, можна планувати.
  • Потенційно ліпший дохід

 

Ну а повернутися в Україну завжди просто. Досвід роботи на Заході додасть ваги резюме, і влаштуватися куди-небудь безумовно не складе труднощів.

Найпростіший спосіб переїхати – отримати туристичну візу, виїхати як би у відпустку, але пропустити зворотний літак додому. Замість цього починаєте шукати можливості залишитися. Звертаєтеся до адвокатів або в спеціалізовані агентства, шукаєте роботу, і вони допомагають отримати потрібний статус. Втім, при такому розкладі, переконайтеся, що ваша туристична віза дозволяє вам знаходитися в країні, щонайменше, півроку. Шість місяців – цілком достатньо, щоб пустити коріння і влаштуватися.