Як встановити вбудований в стіну змішувач для раковини

 

Виконати установку вбудованого змішувача буде нескладно і в маленькій ванній в типових будинках старої споруди, якщо ви вже заздалегідь придбали підвісну сантехніку і врахували це в проекті, заклавши «товщину» її монтажу (треба буде відступити від чорнової стіни приблизно на 10 см).

При монтажі змішувач для раковини зі стіни висота установки від крана до раковини за ГОСТом повинна становити від краю раковини 25 см, від країв мийки та умивальника – 20 см (така відстань рахується від країв до горизонтальних осей кранів або змішувачів). У комплект входить шаблон, призначений для розмітки місця установки.

Змішувач монтується безпосередньо в стіну, функціональні вузли сантехнічного обладнання стають приховані – зовні тільки елементи управління. Для такого змішувача характерні наступні зовнішні переваги – він компактний, займає мінімум простору, за ним просто доглядати.

За функціоналом такі моделі змішувачів нічим не відрізняються від звичних. Але при виборі вбудованого змішувача ви повинні пам’ятати про те, що його вилив може бути укороченим. Звичайна довжина виливу – 14,5-19 см.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Щоб вбудувати змішувач в стіну, в ній за допомогою перфоратора з коронкою для робіт по бетону роблять отвір. Для стандартних моделей діаметр ніші становить 12-15 см, глибина – 8,5-11 см. Також в стінах необхідні штроби для прокладки водопровідних труб.

Спочатку визначаються з місцем розташування носика і лійки. Від них і прокладаються штроби до центрального блоку змішувача. Не можна залишити без уваги і місця розташування патрубків для відведення води.

Таким же способом прокладаються штроби для трубопроводів подачі води до змішувачів, але в цьому випадку вони пробиваються від підлоги. Прокласти штроби буде неважко, якщо стіни обшиті гіпсокартоном. В цьому випадку частково вирішується питання, що стосується посадкового отвору для центрального блоку.

Задня сторона змішувача для раковини, вбудованого в стіну, має невелике потовщення – з цієї причини сантехніка надійно тримається в установленому місці. Після фіксації приступають до підключення шлангів. Наступний крок – перевірка ефективності роботи пристрою.

При монтажі змішувача особливо уважним треба бути при поєднанні труб, робити це треба з особливою обережністю. Професіонали радять купувати труби з міді або шитого поліпропілену.

Вбудовувані частини змішувача прихованого монтажу необхідні при монтажі труб, а не після завершення обробки та установки раковини.

У змішувачі, призначеному для раковини, довжина виливу, враховуючи нахил води, повинна збігтися з центром чаші. Монтаж вбудованого верхнього душу виконується з урахуванням члена сім’ї, чий зріст вище, ніж у інших, до якого додається ще 30 см (висота над рівнем підлоги до дна ванни або піддону).

Не економте на підключенні – до кожного приладу підведіть окрему трубу. Це дасть вам можливість, коли буде потрібно, перекрити воду (наприклад, для заміни змішувача, установки пральної машини і т. д.), А також відрегулювати тиск у всіх пристроях квартири або приватного будинку навіть при одночасному їх використанні.