Яку тканину обрати для сукні

Процес створення красивої сукні – справжня магія, адже перед майстром ставиться завдання підібрати фасон для замовниці і не помилитися з матеріалом. Вибір тканин для суконь в спеціалізованих магазинах величезний, але не кожен вид придатний для створення сукні. Щоб відчувати себе комфортно в обновці, необхідно знати деякі тонкощі.

Ціль використання

Щоб зрозуміти, яку тканину вибрати для сукні https://bluzka.ua/, потрібно орієнтуватися на призначення деталі гардероба:

  • Повсякденний одяг. Вибір на користь ситцю, бязі і сатину буде правильним, якщо необхідний легкий літній сарафан для будинку. Для повсякденної речі підійде льон. Цінителі цього матеріалу люблять його через натуральність. Однак льон легко мнеться.
  • Діловий одяг. Для пошиття офісної сукні підійде сукняна тканина, трикотаж і шовк. Моделі з цих матеріалів виглядають презентабельно і дорого.
  • Вечірній наряд. Шовк і атлас для вихідного сукні – ідеальний варіант. Блиск в цьому випадку стане великою перевагою. Шикарне вечірнє плаття з атласу відмінно облягає фігуру і практично не мнеться, що є безперечною гідністю. Цей еластичний матеріал не стирається, він м’який і піддається драпіровці. У шовковому вбранні буде комфортно влітку і взимку. Натуральний матеріал охолоджує в спеку, а в холодну пору року приємно зігріває.

Особливості використання орнаменту і варіантів забарвлення

Якщо передбачається, що сукня буде прикрашатися складками, кантом або кишенями, перевагу варто віддати однотонній матерії. Вітається пошиття повсякденної сукні з тканини з яскравим орнаментом. Романтичний варіант виграє від квіткових композицій. Для пошиття ділової моделі краще вибрати однотонну тканину або з нейтральними візерунками – з кліткою або смужкою. Вечірнє вбрання буде виглядати розкішно, якщо для його створення використовувалася якісна блискуча тканина будь-якого відтінку.

Для того щоб плаття виглядало доречно, необхідно знати особливості використання тканини. Хороші наряди виходять в результаті комбінування різних за фактурою матеріалів. Багато в чому успіх залежить також від типу фігури.

Як вибрати тканину для літньої сукні

Для денної сукні ідеально підійдуть льон і бавовна, які добре дихають і вбирають вологу з тіла. Для вечора теж краще віддати перевагу натуральним матеріалам, наприклад, шовку. Для літнього плаття варто вибирати тканину з високим рівнем повітропроникності, щоб відчувати комфорт в спекотну погоду.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Яку обрати тканину для дитячої сукні

Дівчинці повинно бути зручно, тому плаття не може утрудняти рухів. Для зимової дитячої сукні можна вибрати м’який трикотаж на основі вовни. Він збереже тепло і комфорт під час ігор і прогулянок. Для літнього вбрання кращий ситець, бавовняний трикотаж. Льон не зовсім підійде через його жорсткісь. Синтетику вибирати варто тільки у виняткових випадках, наприклад, для торжества.