Кому доступна оренда машини для таксі?

Одним з найпопулярніших способів заробити є робота в таксі. Для більшості громадян таксі – це просто будь-який автомобіль і водій, які здійснюють доставку пасажирів на певну відстань за грошову суму. Але мало хто здогадується, що насправді цей бізнес має свої особливості.

Роботу в таксі здійснюють водії, які використовують свій особистий транспорт, і водії, які беруть в машину в оренду. В даний час все більш актуальним стає оформлення оренди автомобіля для роботи в таксі. Такі послуги надаються не кожним орендарем легкового транспорту. Компанія, що надає машину для таксі, повинна забезпечити відповідність ТЗ спеціальним вимогам закону. Також компанія має право здавати таке спеціалізоване авто тільки певним особам.

Фізична особа, яка бажає отримувати хороший дохід, працюючи в таксі, має відповідати кільком основним критеріям, які висуваються орендодавцями машин таксі до орендарів-претендентам. Це громадянство, стаж водіння, зовнішній вигляд і бажання заробити.

Що означає кожен з них і хто фактично може претендувати на укладення договору оренди автомобіля таксі?

Претендувати на отримання автомобіля таксі в оренду не може громадянин іншої держави. І обійти цю норму закону ніяк не можна. Єдиний варіант – ставати громадянином України. Ліцензія на здійснення діяльності, пов’язаної з приватним візництвом, видається тільки громадянам України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Стаж водіння машини

Отже, взяти в прокат машину для цілей роботи в таксі може тільки громадянин, який відповідає обов’язковим вимогам, що пред’являються всім таксистам за законом. Іншими словами, якщо людина може отримати ліцензію для роботи, то і в наданні машини орендодавець йому не відмовить. І одним з таких вимог є значний стаж водіння машини.

На даний момент цей стаж повинен становити не менше 3 років водіння. Норма закону була змінена. Раніше необхідний стаж був більше і знаходився на рівні 5 років.

У багатьох водіїв виникає питання. А як же визначається реальний стаж? Наприклад, автолюбитель міг отримати права і після цього не водити машину протягом 10 років, а потім несподівано захотів працювати в таксопарку.

Формально він може показати рік видачі посвідчення і сказати, що весь цей час водив машину. У орендодавця немає іншого джерела інформації, тому він, швидше за все, повірить. Можна отримувати машину і починати роботу.

А ось водіям, які мають права недавно, доведеться чекати обов’язкові три роки.

Перераховані вище вимоги встановлені законом. Однак є вимоги, які орендодавець має право заявити, незважаючи на те, що вони не прописані в законі.

Зовнішній вигляд орендаря

Компанії, що надають обладнані машини в оренду або надають послуги евакуатора анапа, дуже уважно ставляться до своєї репутації. І, відповідно, домовляються пріоритетно з тими орендарями, які охайно виглядають.

Отримувати без особливих проблем автомобілі в оренду для роботи в таксі можуть тільки громадяни, які дотримуються ділового стилю в одязі, а також ті, хто візуально виглядають бездоганно.

Бажання заробити

Отже, припустимо, мрія водія здійснилася. Він отримав ліцензію і взяв в оренду сучасний якісний автомобіль. Що робити далі? Правильна відповідь – працювати і ще раз працювати.

Оренда гарного автомобіля коштує чималих грошей. Щоб окупити оренду і добре заробити, доведеться витратити чимало часу. Обов’язково настане період, коли вигідно буде працювати вночі і в святкові дні. Потік клієнтів в цей час збільшиться. Зростуть тарифи на послуги таксі.

З іншого боку, є категорія громадян, яка дуже швидко кидає цю роботу. Люди скаржаться на великі витрати на паливо і запчастини машини. Однак в більшості випадків ці таксисти просто не вкладали в роботу досить сил і не приділяли їй належної уваги, вважаючи, що великий прибуток сам з’явиться у них в кишені, а для її появи буде досить пару-трійки годин на добу, приділеної роботі.