Для чого потрібне SEO-просування

Найчастіше питання: що таке SEO-просування? Якщо йдеться про комплексне просування, то мається на увазі список базових і додаткових робіт з внутрішньої і зовнішньої оптимізація сайту. Це стандартний набір послуг, спрямований на рівномірне зростання сайту в пошукових системах.

Про SEO простими словами

Як саме відбувається оптимізація і просування сайту? Якщо вас цікавлять деталі – читайте цей SEO блог. А ми пояснимо простими словами. Перш за все, фахівці проаналізують ваш сайт на предмет грубих технічних помилок, визначать ваші позиції на пошуку, швидкість завантаження сторінок, мобільну адаптивність сайту, вивчать зовнішні та внутрішні посилання і ще десятки технічних параметрів. Також спеціалісти докладно вивчають структуру сайту. Після цього можна приступати до внесення змін на сайті – оптимізувати мета-теги, структуру, тексти, технічні моменти. Також після аналізу можна визначати стратегію так званого лінкбілдінгу – просування сайту на зовнішніх ресурсах шляхом закупівлі посилань.

Чому SEO завжди актуальне

Чому необхідне SEO-просування сайту? По-перше, в сучасному інтернет-бізнесі виживають і розвиваються тільки найбільш «просунуті». Ще порівняно недавно, всесвітню павутину використовували насамперед для пошуку нової (необхідної) інформації, але сьогодні на передній план активно, або навіть агресивно, висувається інтернет-маркетинг, онлайн-продажі товарів і послуг. «Просунути» Вашу компанію (товари, продукти, послуги) в пошукових системах допоможе або платна реклама через тизери, банери або на пошуковій видачі. Але найбільш перспективним і довгограючим варіантом є саме SEO-просування.

По-друге, згідно зі статистикою, близько 80% користувачів відвідують тільки сайти, розташовані на першій сторінці пошукової видачі. До другої, а тим більше третьої і далі сторінок «долітає рідкісний птах». Тому грамотно проведене просування сайту істотно наблизить Вас до потенційного покупця / споживача / клієнта.

По-третє, навіть тим, хто випадково вже опинився в топі пошукових систем всого часу, не слід нехтувати цією процедурою, оскільки формулювання і число запитів від користувачів інтернету поняття досить динамічні і наздогнати їх без допомоги фахівців в області SEO буде дуже непросто. Висновок напрошується сам собою – успішний розвиток бізнесу в будь-якій сфері практично неможливий без професійного просування сайту. Ціна на цю послугу встановлюється відповідно до комплексом заходів, необхідних для досягнення результату і узгоджених з замовником.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Скільки коштує SEO для бізнесу

Скільки ж це коштує? Однозначно сказати не можна. Все залежить від виду бізнесу, його локалізації і конкуренції. Наприклад, якщо вас цікавлять конкретні результати за конкретними показниками (зростання трафіку, позицій) або досягнення певного відсотка конверсії, веб-майстри можуть створити унікальну стратегію просування для досягнення саме цих цілей. Але враховуйте, що розкрутка сайтів в Інтернеті обійдеться дешевше вже після комплексної (внутрішньої і зовнішньої) оптимізації.