Знаменитий південнокорейський режисер помер в Латвії від ускладнень коронавірусу

У Латвії від коронавірусної інфекції помер південнокорейський режисер Кім Кі Дук. Про це повідомив РБК  з посиланням на директора ризького філіалу фестивалю документального кіно «Артдокфест» Віталія Манського.

«Офіційну заяву буде робити донька режисера, яка зараз знаходиться в Південній Кореї. Але я можу повідомити, що о 1:20 ночі він помер від ускладнення COVID-19 в Латвії в лікарні, де він перебував», – сказав Манський.

Документаліст також уточнив, що 59-річний Кім Кі Дук з 5 грудня перестав виходити на зв’язок. «8-9 грудня його почали шукати, вирішували питання про транспортування до Німеччини або ще кудись, але в підсумку запізнилися», – додав він.

Як повідомляє видання Delfi, режисер прибув до Латвії з Санкт-Петербурга через Естонію для оформлення посвідки на проживання і купівлі житла в Юрмалі.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кім Кі Дук – лауреат Каннського, Венеціанського і Берлінського кінофестивалів і володар безлічі інших нагород в галузі кіномистецтва. Він починав як художник після навчання в Парижі, виставлявся на європейських виставках. У кіноіндустрії дебютував в 1993 році як сценарист фільму «Художник і злочинець, засуджений до смерті».

Серед найбільш відомих фільмів майстра – «Весна, літо, осінь, зима і знову весна» (2003), «Порожній будинок» (2004), «Час» (2006) і «Зітхання» (2007).

Одна з найвідоміших робіт режисера – кримінальна драма «П’єта» (2012), за яку він отримав «Золотого лева» Венеціанського кінофестивалю.

Минулого року Кім Кі Дук очолив журі 41-го Московського міжнародного кінофестивалю. Останньою його роботою став фільм «Розчинятися» (2019), знятий в Казахстані.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.