Зіпсований шедевр: дірку в картині Пікассо оцінили в $20 млн

Страхова компанія Steadfast звернулася до суду з вимогою стягнути близько 20 мільйонів доларів з будівельної компанії T.F. Nugent, співробітник якої з необережності пошкодив автопортрет Пабло Пікассо «Моряк». Про це повідомляє ukrrain.com.

Інцидент стався в травні 2018 року. Тоді співробітник компанії T.F. Nugent, який фарбував стіни в галереї Christie’s, випадково впустив малярський валик і пошкодив картину «Моряк», зробивши в ній дірку діаметром 11 сантиметрів. Після цього колекціонер Стів Уїнн зняв з торгів полотно, яке до цього розраховував продати не менше, ніж за 70 мільйонів доларів.

Реставрація полотна обійшлася Christie’s в 487 тисяч доларів. При цьому картина, яка за оцінкою двох найнятих експертів могла коштувати не менше 100 мільйонів доларів, втратила в ціні 20%. На підставі цих даних Christie’s домовився з колекціонером про виплату йому 18,74 мільйона доларів, які, своєю чергою, аукціонному дому відшкодував страховик.

Як відомо, Пабло Пікассо — знаменитий іспанський і французький художник, працював в основному у Франції, один із найвидатніших митців XX століття. У «блакитний» і «рожевий» періоди творчості створив загострено виразні твори.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.