Журналісти виступили проти голови НСЖУ, який підтримав телеканали Медведчука

Регіональні організації Національної спілки журналістів не поділяють думки голови НСЖУ Сергія Томіленка, який підтримав канали «групи Медведчука» – «112 Україна», NewsOne та ZIK, проти яких запровадили санкції. Про це йдеться в спільній заяві голів регіональних організацій НСЖУ, пише «Детектор-медіа».

Голови Волинської, Львівської, Рівненської, Херсонської, Івано-Франківської, Миколаївської, Харківської, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Чернігівської організацій НСЖУ підписали цю заяву, зазначивши, що не поділяють думки Сергія Томіленка. Вони вказали, що це його приватна точку зору і він не має права представляти її як позицію всієї української журналістської спільноти.

«Рішення влади щодо законодавчого та організаційного обмеження діяльності російських медіа, їхніх пропагандистських «філій» в Україні, що викликали суспільний резонанс,  бачиться відповіддю, на думку багатьох дещо запізнілою, на інформаційне проникнення країни-агресора. В умовах війни країна, що зазнала терористичного нападу, має право на захист, і Україна користається ним, – зазначається в заяві. – Нині дехто, прикриваючись і маніпулюючи свободою слова, намагається виправдати і захистити тих, хто сіє «зуби дракона». На жаль, серед таких захисників і голова НСЖУ Сергій Томіленко».

Раніше правління Київської організації НСЖУ виступило із заявою, у якій підтримало блокування «каналів Медведчука».

Сергій Томіленко раніше назвав санкції «наступом на свободу слова» і додав, що спілка інформуватиме про «надзвичайну ситуацію» Міжнародну федерацію журналістів, Європейську федерацію журналістів й Офіс ОБСЄ з питань свободи медіа.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляла група «ІС», журналістів телеканалів Медведчука позбавлять акредитації в органах державної влади.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.