Жданов сказав, як далі буде розгортатись війна Росії проти України

У найближчі дні Путін кине на Україну свій останній резерв боєздатних військ. Після їх розгрому Збройні сили України почнуть контрнаступ.

Про це український військовий експерт Олег Жданов заявив в ефірі 24 Каналу.

Жданов підкреслив, що сухопутні російські війська зазнають тотальної поразки в Україні, тому зараз командування армії РФ буде посилювати удари з повітря.

“Вони скоріш за все будуть посилювати ракетно-бомбові удари. Крилатих ракет вже майже немає, а балістичних ракет для комплексів «Іскандер» з дальністю пуску до 500 кілометрів, на жаль, в них ще багато. І авіації в них теж багато…У них немає резервів у живій силі, але сьогодні Путін збирає все, що залишилось боєздатне в російській армії… Я думаю, вони будуть намагатися зібрати якийсь резерв для того, щоб дати останній бій або спробувати хоч якось вирівняти ситуацію. Наше завдання витримати ту хвилю, яку вони, можливо, зберуть, і тоді, я думаю, ми будемо приймати рішення щодо контрнаступальних дій… Головне наше завдання зібрати і перегрупувати наші Збройні сили так, щоб наступного тижня ми вже могли проводити певні операції контрнаступу”, – сказав Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що сили для глобального наступу у Збройних силах України для звільнення захоплених ворогом територій будуть, бо свої резерви Україна ще не починала застосовувати.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“За 2 тижні війни ми не отримали жодної поразки. У нас повністю боєздатна і керована армія, яка не втратила своїх бойових потенціалів. Плюс ми нарощуємо потужність за рахунок мобілізації. Ми ще резерви не розгортали, так що у нас є ще дуже великий запас. Наше головне завдання зараз – максимально вимотати противника. А вже коли ми будемо повністю впевнені в готовності наших резервів, противник повністю вимотаний, ось тоді ми будемо переходити до контрнаступальних дій. Це буде комплексна операція зі звільнення наших територій”, – пояснив Олег Жданов.