«Земля Івана» отримала головну нагороду кінофестивалю Kharkiv Meet Docs

Переможцем Національного конкурсу Кінофестивалю Kharkiv MeetDocs стала стрічка Ivan’s Land / Земля Івана режисера Андрія Лисецького. Стрічка розповідає про Івана Приходька, одного з останніх народних художників України. Про це повідомляє day.kyiv.ua.

Членами журі конкурсу виступили міжнародні експерти: Нільс Бьокамп, режисер, продюсер, шоуранер документальних фільмів, Бріджит О’ші, засновниця Асоціації документальних фільмів у Європі, членкиня консультативних рад B2B Doc та DMZ Docs, та Лукас Пітшайдер, режисер, засновник та керівник кінофестивалю Dolomitale Film Festival.

«Земля Івана» – дебютний фільм Андрія Лисецького, що розкриває душу народного майстра, художника-примітивіста Івана Приходька. Митець живе у невеличкій хатині в селі під Києвом, самостійно порається по господарству, вчителює у місцевій школі та весь вільний час малює. Його творчість – це протест проти нищення української культури. Його девіз – в гармонії ритмів воскресав.

Напередодні  «Земля Івана» отримала нагороду «Найкращий фільм» у Національному конкурсі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм створений кінокомпанією МАГІКА ФІЛЬМ за підтримки ДержКіно України.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.