“Zе Енд”. путіна повісили в клозеті

Картину з Путіним у труні “Zе Енд” — кінець, повісили у вбиральні столичної галереї “Білий світ”. Полотно можна придбати. Коштує 64,4 тис. грн.

Цю та ще 44 роботи, створені після 24 лютого, представив у Києві художник  Владислав Шеришевський.

За кілька днів до таємного візиту в Україну британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона митець виставив у соцмережах його портрет. Так само затоплений російський крейсер “Москва” намалював напередодні влучання у ворожий корабель української ракети “Нептун”.

— Подібний пророчий збіг стався з намальованим круасаном, — розповідає Шеришевський. — Під впливом новин про те, що через російське вторгнення зривається посівна, створив серію натюрмортів із паляницями, тістечками й іншими солодощами з тіста. Наступного дня голлівудська актриса Анджеліна Джолі приїхала до Львова й зайшла в місцеву кав’ярню. Частувалася круасанами. Працівники того закладу розповідали, що в середньому мають денний виторг 20 тисяч. Після візиту зірки підскочив до 55. Дзвонили довго: “Продай нам цю картину, мусимо її мати”. Після випадку з Джонсоном і кораблем знайомі замучили, щоб намалював мертвого Путіна. Оригінал розташований там, де й має бути. І запах у тому приміщенні з Путіним відповідний.

Серед нових картин Шеришевський представив також пейзажі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Портрети захисників заводу “Азовсталь” зробив на основі включень відеозвязку з обложеного Маріуполя.

Виставка “Воєнний стан” триватиме до 24 липня.

gazeta.ua