Замість Ольги Кобилянської – Марко Вовчок. Скандал з переплутаними фотографіями на обкладинці книжки

Видавництво “Центр навчальної літератури” надрукувало книжку «Вибрані твори Ольги Кобилянської», однак на обкладинці книжки зображено фото іншої відомої української письменниці – Марії Вілінської, більш відомої як Марко Вовчок.

Про це на своїй сторінці у facebook.com написала письменниця Оксана Забужко.

«Не можу не поділитися присланою картинкою. І прошу помочі залу, бо мені аж дух перехопило, — пише О.Забужко. — Я не знаю такого видавництва – “Центр навчальної літератури”, але, судячи з їхнього сайту, видають вони “підручники і посібники” на замовлення Української Держави, аж гай гуде, і ми з вами за це платимо. А це, між іншим, куди крутіше за Ліванський орден і ведмедів в Антарктиці: всі шмигалі-зеленські, гордони-з-поклонськими і навіть танцювальні ремікси надгробного плачу беруть початок звідси – з розхитування “національної ейдетики”, руйнування й хаотичного змішування сенсобудівних для даної культури образних структур. (Недарма іконографія нац. пантеону – завжди предмет політичних боїв, навіть у націй з непорівнянно благополучнішою за нашу історією!)

Отож маю до шановної громади дуже важливе питання: впізнали тьотю, чи ні? Перепинила картинка увагу (“щось не те…”) – чи без підказки прогорнули б її, нічого не завваживши?

І – велике прохання до тих, хто НЕ ВПІЗНАВ і прогорнув би (соромитись тут нічого, це всього лиш соціометричний “замір температури по лікарні”): напишіть, будь ласка, в коменті, коли й де ви закінчили школу – рік і місце».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як зазначено на сайті bookopt.com.ua, видавництво “Центр навчальної літератури ” – найбільша книготорговельна видавнича компанія в Україні, що спеціалізується на виробництві і продажу різнопланової навчальної та довідкової літератури.