Захотіла в Афганістан? Савченко заявила, що «іслам – це релігія свободи»

Експолітик заявила, що іслам – це релігія свободи, а не гноблення. Вона також опублікувала фотосесію з мечеті в Туреччині.

Екснардеп Надія Савченко опублікувала в Facebook свої фото в паранджі, зроблені в турецькій мечеті. Вона також поміркувала про переваги ісламу перед іншими світовими релігіями, інформує UAINFO.org.

За її словами, іслам – це релігія свободи, а не гноблення.

“У сучасному світі Іслам звично сприймати як релігію пригнічення і утисків прав людини, особливо жінки. Мало хто побачить, що Іслам це релігія простору та волі для душі, духу і віри в Бога – Аллаха”, – йдеться в повідомленні.

За її словами, саме країни, де більшість громадян сповідують одну релігію, найміцніші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Імперії будуються і кріпнуть, роблячи ставку на значущість церкви в державі, та об’єднують людей навколо моральних принципів релігії, а вже потім нарощують економіку завдяки прагненням покірного і згуртованого народу. Коли імперії хочуть відновитися, після занепаду перше на що вони роблять ставку, це, знову ж таки, релігія, як об’єднуючий фактор для однотипної моралі людей і фактор національної ідеї для народу і держави. Із останніх прикладів – Росія, Талібан, Туреччина, ІДІЛ. Західний демократичний світ робить ставку на космополітизм, безпринципність в моралі та в нарощувані капіталу і, як бонус – декларує захист прав людини”, – написала Савченко.

У коментарях вона пояснила, що пост “був не про релігію в її духовному розумінні, а про те, як політика сучасного світу використовує релігію в побудові держави”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.