Вийшла дитяча книга про силу українських жінок

 
В Україні виходить книжка “Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків”. Це книга про силу українських жінок, які всупереч труднощам досягали мети, пише Gazeta.ua.

“Ми вивчили 50 біографій, перечитали масу інтерв’ю та відгуків і написали небанальні тексти про Ліну Костенко та Марко Вовчок, про княгиню Ольгу та Анну Ярославну, про альпіністку Ірину Галай та адвокатку небесної сотні Євгенію Закревську, про журналістку Наталку Седлецьку та співзасновницю “Української Правди” Олену Притулу”, – пише автор проекту Марк Лівін на сторінці Facebook.

Ця книжка стала українською версією американського видання Елени Фавіллі та Франчески Кавалло “Казки на ніч для дівчаток-бунтарок”.
Тексти до книжки написали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстраторки – Анна Сарвіра та Юлія Тверітіна.книга про жінок

“Перший її наклад – 5 тисяч примірників – буде розповсюджуватися безкоштовно, книги підуть у шкільні та дитячі бібліотеки Луганської та Донецької областей, а також дітям із сімей переселенців, ветеранів та бійців АТО, загиблих та зниклих безвісти та через волонтерські організації”, – каже Марк Лівін.

Серед героїнь проекту науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, активістки, волонтерки, літераторки. Зокрема, книжка розповідає історії Ліни Костенко, ONUKA, Наталки Седлецької, Лесі Українки, Параски Плитки-Горицвіт.
Книга вийде за підтримки уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади та Internews.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал