Видавництво Старого Лева видасть новий тираж “Татусевої книги” вбитого рашистами письменника Вакуленка

Видавництво Старого Лева перевидає збірку дитячих віршів Володимира Вакуленка “Татусева книга”.

Про це видавництво розповіло в коментарі LIGA.Life.

Вперше книга Вакуленка з ілюстраціями Наталки Гайди побачила світ у 2014 році.

“Ми давно хотіли перевидати його “Татусеву книжку”, але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому”, – говорить Мар’яна Савка, письменниця й головна редакторка видавництва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Наприкінці березня українського письменника, перекладача та громадського діяча Володимира Вакуленка та його сина Віталія взяли в заручники російські окупанти неподалік Ізюму.

Після деокупації Харківщини в Ізюмі знайшли масові поховання. Розслідувачі “Суспільного” знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому  прострелені документи Володимира Вакуленка. Також на фото зафіксоване татуювання на руці, подібне до того, що мав письменник.

28 листопада дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза. Після новини про вбивство шанувальники творчості поширювали дописи в соцмережах з проханням до ВСЛ перевидати “Татусеву книгу”.

Увесь прибуток від майбутнього видання передадуть родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку, стверджують у ВСЛ.

Альона Низовець

life.liga.net