Володар Ґреммі Андреа Бочеллі заспіває на підтримку створення музею Івана Марчука

Всесвітньовідомий італійський тенор, володар “Греммі” Андреа Бочеллі заспіває на підтримку створення Центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука. Під час концерту до 30-річчя Незалежності України кожен гість матиме нагоду зробити внесок на реалізацію проєкту. Про це повідомляє hsuspilne.media.

Мистецька акція відбудеться 24 серпня у Києві на Площі Конституції (open-air біля Маріїнського палацу). Її назвали, як і перший цикл робіт Івана Марчука, – “Голос моєї душі”.

“Завдяки живопису в концерт класичної музики додасться кольоровий вимір сприйняття реальності. В умовах денного світла, при якому відбуватиметься концерт, на екранах оживуть відео з анімованими картинами Івана Марчука. Голос душі одного митця наповниться творчістю іншого”, – йдеться в описі проєкту.

Як повідомила сайту “Суспільне Культура” пресслужба організаторів концерту, маестро Андреа Бочеллі співатиме з чотирма видатними українськими співачками – солістками Національної Опери Людмилою Монастирською і Тамарою Калінкіною, Народною артисткою Тіною Кароль та переможницею Євробачення, Народною артисткою Джамалою.

Виступ буде супроводжувати Національний симфонічний оркестр під керівництвом Володимира Сіренка та за участі Національного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Оркестром диригуватиме всесвітньовідомий Маестро Марчелло Рота.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Що відомо

  • Андреа Бочеллі – відомий тенор, володар “Греммі” та номінант “Еммі”,  6 премій Classic BRIT Awards, 7 нагород World Music Awards. У світі продано понад 90 мільйонів його записів. Маестро неоднаразово визнавали найкращим світовим класичним виконавцем, представником італійської вокальної традиції.
  • Андреа Бочеллі виступав для чотирьох президентів США, трьох Пап Римських, Британської королівської сім’ї, багатьох прем’єр-міністрів, на церемоніях Олімпійських ігор у Шанхаї у 2010, у Мілані 2015. Його виступ В під час пандемії 2020 року, який транслювали на весь світ, переглянуло понад 40 мільйонів глядачів.
  • Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. Створив власну техніку – “пльонтанізм”. Один з героїв рейтингу “100 геніїв сучасності” The Daily Telegraph у 2007 році. Автор близько 5000 полотен, має понад 200 монографічних виставок. Його твори є в музеях і приватних колекціях на 5 континентах.
  • У 2005 році президент Віктор Ющенко обіцяв посприяти створенню музею Івана Марчука. У Києві під майбутній музей заклали капсулу, презентували кілька проєктів, але музей за 17 років так і не з’явився.
  • У червні 2021 року Володимир Зеленський підписавуказ про створення центру сучасного мистецтва Івана Марчука.
  • Головна ідея створення музею полягає в широкій репрезентації і промоції українського мистецтва. Це місце має стати інноваційним арт-простором, який прийматиме творчість усіх сучасних митців. Реалізацією Президентської ініціативи займається благодійний фонд ModernArtFoundation.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.