Вінницький музей виграв грант посольства США на реставрацію предметів родини Леонтовича

Вінницький обласний краєзнавчий музей виграв грант посольства США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP) на реставрацію предметів родини композитора Миколи Леонтовича.

За інформацією shotam.info, про це повідомили на офіційній фейсбук-сторінці музею.

 За інформацією музею, у вересні 2021 р. на реставрацію відправляться унікальні пам’ятки з колекції, а саме: килим родини Леонтовичів та піаніно, клавіш якого торкалась рука всесвітньо відомого композитора.

Завдяки цій грантовій програмі музей має унікальну можливість реставрувати автентичні предмети, що належали родині автора відомого на весь світ «Щедрика» та зробити неоціненний внесок у збереження національної та світової культурної спадщини.

Про Леонтовича

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Микола Леонтович – український композитор, хоровий диригент, піаніст, педагог, збирач музичного фольклору, громадський діяч. Автор широковідомих хорових обробок українських народних пісень «Щедрик», «Дударик», «Козака несуть», «Ой з-за гори кам’яної» та інших. Його різдвяна колядка «Щедрик» перекладена багатьма мовами і відома у англомовному світі як «Carol of the Bells».

Нагадаємо, на Вінниччині встановили рекорд з наймасовішого виконання «Щедрика».

Як ми повідомляли раніше, «Щедрик» Леонтовича готують до внесення у світову спадщину ЮНЕСКО.

Фото: facebook.com/vinnytsiamuseum.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.