Вінницькі сільські бібліотеки з`єднаються зі світовими книжковими фондами

 
Ресурсні центри замінять банки книг
Бібліотеки у класичному варіанті незабаром можуть увійти в історію. Ці заклади культури чекає суцільна розбудова, повідомляє Vlasno.info.
– Бібліотеки повинні перетворюватися на ресурсно-методичні центри, які надають широкий спектр послуг, у першу чергу, з використанням ІТ-технологій, Інтернету, – повідомив заступник губернатора Вінниччини Ігор Івасюк. – Можна сидячи у маленькій бібліотеці в селі користуватися фондами найбільших найвідоміших світових бібліотек.
За словами Ігоря Івасюка, у районах створюватимуть централізовані бібліотечні системи. На створення таких центрів вже погодились 14 районів. Приділять цього року увагу і питанню підключення бібліотек до Інтернету.
– Ми припинили порочне коло, за яким заклади культури фінансувалися за залишковим принципом, – зауважив Ігор Івасюк. – Минулого року на цю сферу з обласного бюджету виділили 20 мільйонів 32 тисячі гривень. На 285 об’єктах проводилися роботи по зміцненню матеріально-технічної бази. Крім того, було виділено 1,5 мільйони гривень на ремонтно-реставраційні роботи бібліотеки імені Тімірязєва. В 2016 році ремонтні роботи будуть завершені.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал