«Вільні люди захищають свою волю. А що можуть захищати раби? Своїх господарів».

Російські військовослужбовці Росгвардії – контрактники не хочуть, щоби їх відправляли воювати проти України. Про це колишній віцепрем’єр Росії Альфред Кох заявив в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону.
“Уся контрактна система Росгвардії стоїть у містах, чекає бунтів і її не можуть скерувати на фронт, тому що вона розповідає [президенту РФ Володимирові] Путіну: “Завтра буде бунт, нам треба тут залишатися”. І щосили б’є демонстрантів, бо що сильніше вони їх б’ють, що більше вони зображають вірність короні, то менше шансів, що їх відправлять на фронт. А на фронт не хочеться. Там укри страшні, вони зроблять бо-бо. А що зробить безправний беззбройний студент? Нічого. Бий його, так би мовити, від щирого серця, товчи. І дівчат, і хлопців”, – заявив Кох.

Він висловив думку, що причина високої боєздатності Збройних сил України “не в національних відмінностях”, оскільки російська армія багатонаціональна. Головним у цьому питанні, на думку Коха, є те, що в Україні “фактично всі люди призовного віку, навіть яким, припустімо, по 40 років, усе свідоме життя прожили у вільній державі”.

В Україні за 31 рік незалежності виросли вільні люди, наголосив він.

“А в Росії свобода була 10 років. І тому вільних людей не виросло. І тому сьогодні ми маємо – якщо утрирувати і говорити грубими формулюваннями – ми маємо армію рабів і армію вільних людей. І нехай армія вільних людей за чисельністю менша, і може її не так екіпіровано добре (хоча її екіпіровано краще, як з’ясували), то ми маємо класичний похід Ксеркса на вільні Афіни і Спарту. Кого розгромили в марафонській битві? Персів, які перевершували набагато за чисельністю греків. Тому що вони мали справу з вільними людьми. Вільні люди захищають свою волю. А що можуть захищати раби? Своїх господарів. Це поганий стимул”, – додав Кох.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал