Відомий український хірург Анатолій Радзіховський презентував збірку віршів

У Будинку письменників НСПУ відбувся творчий вечір Анатолія Павловича Радзіховського – доктора медичних наук, професора кафедри загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П.Л.Шупика, художника та поета. Творчий вечір відбувся в день народження видатного українського хірурга, під час заходу презентована збірка поезій Анатолія Павловича – «Палітра почуттів».

Анатолій Радзіховський провів 50 років за операційним столом, зробив понад 25 тисяч операцій, має величезний список нагород і звань. Відтак, він здобув славу не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Сам Анатолій Радзіховський вважає себе учнем відомого українського хірурга, засновника української хірургічної школи Олександра Шалімова.

Анатолій Радзіховський є також членом Національної спілки художників України, в його мистецькому доробку не лише живопис, а й ілюстрації до медичних атласів.

У 2018 році Анатолій Павлович вступив до лав Національної спілки письменників. Він пише поезії, адже вважає, що будь-яка людина, яка досягла хай не Евересту, але хоча б Говерли свого життя, має закарбувати свій час у слові, бо слово – це зброя.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вірші Анатолія Радзіховського на вечорі читав Анатолій Паламаренко – український майстер художнього слова, Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії імені Т. Г. Шевченка.

«Анатолій Радзіховський належить до золотого фонду української культури, української нації – на таких людях фактично тримається наша держава. Адже в нашому бутті надзвичайно важлива присутність таких авторитетів – людей з досвідом, які здатні впливати на світ своїм прикладом. Я бажаю вам продовження реалізації свого фахового і творчого потенціалу, і хай пишуться поезії, бо слово теж має надзвичайно велику силу – лікувати», – привітав Анатолія Радзіховського з днем народження голова НСПУ Михайло Сидоржевський та вручив Почесну грамоту від імені Національної спілки письменників України.

Прес-служба НСПУ