Відбулася презентація клубу «Культурний Миколаїв»

Відбулася презентація клубу «Культурний Миколаїв» на вулиці Тараса Шевченка у старовинному міському Палаці урочистих подій. Це творчий майданчик для всіх, кого цікавить інтелектуальне  життя Миколаєва. Його ведучою є  член НСПУ Ольга Сквірська.  Вона поет, автор трьох  збірок віршів, є організатором відомого у місті літературно-краєзнавчого фестивалю “Спаський трамвай”.

Програма новоствореного клубу передбачає поетичні і музичні вечори, вільні читання класиків і сучасних авторів української і світової літератури, зустрічі з цікавими людьми, захоплюючі розповіді про історію міста.

На відкритті директор Палацу урочистих подій Людмила Бондар сказала про  важливість літературного напряму, це впливатиме на духовний світ молоді, даватиме поштовх до творчості.

Прозвучали вірші членів Миколаївської письменницької організації Ольги Сквірської, Олега Дороша. Оплесками зустріли поета Олега Духовного.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Звертаючись до присутніх голова МОО НСПУ Віра Марущак зазначила про важливість такого заходу, про те,  що варто проводити поетичні читання, зустрічі з творцями слова, заснувати літературну майстерню до якої залюбки долучаться професійні письменники які мають досвід роботи з молодіжною аудиторією – Галина Запорожченко, Ольга Славна, Тетяна Свірська та інші.

Як сказала завідуюча клубом, буде місце і для посиденьок за чашкою кави, чаю і переглядом кіно,  для теплого спілкування в колі однодумців.

Затишок у перший день створили скрипалі та бандуристи, а також цікавою була розповідь про будинок  близько 200-літнього віку – Палацу, у якому проходило зібрання, від відомого історика Євгена Парамонова.

Клуб має на меті зібрати усіх, кому не байдуже місто, хто хоче зробити його культурним і привабливим.

 

 Пресцентр МОО НСПУ

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.