Відбудеться науково-популярна лекція про світ драматургії Лесі Українки

Науково-популярна лекція «Світ драматургії Лесі Українки: національний простір» відбудеться 9 лютого в рамках циклу лекцій, присвячених святкуванню 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Про це повідомляє chytomo.com.

Із двадцяти віршованих драм Лесі Українки тільки дві написано на українському тематичному матеріалі. Перша — це історична драма «Бояриня», яка оповідає про період так званої доби Руїни (за гетьманування П. Дорошенка). Друга — драма-феєрія «Лісова пісня», базована на українському фольклорі та міфології. Обидва ці тексти під час лекції слухачі розглянуть на визначальних для них рівнях: ідейно-тематичному, сюжетному, персонажному.

Особливу увагу організатори планують звернути на героїв обох творів. Адже через них і в них авторка показує особливості національного характеру, національної долі.

Лектор: Романов Сергій Миколайович, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор філологічних наук, доцент.

Потрібна реєстрація. Деталі за посиланням.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.