Велике видавництво у США не друкуватиме книжку сенатора, який не визнав результати виборів

Видавництво Simon & Schuster скасувало заплановане видання книжки сенатора Джоша Гоулі одного з кількох членів Конгресу, який намагався скасувати результати президентських виборів. Як пише chytomo.com, про це повідомляє The New York Time.

Гоулі, республіканця від штату Міссурі і союзника Дональда Трампа, критикують за оскарження результатів виборів і звинувачують у сприянні підбурюванню натовпу, який штурмував Капітолій. Його книжка «Тиранія великих технологій» (The Tyranny of Big Tech) мала вийти в червні, але видавництво Simon & Schuster вирішило відмовитися від цього задуму.

«Ми не прийшли до цього рішення легковажно. Наша місія як видавництва завжди полягатиме у примноженні різноманіття голосів та точок зору. Водночас ми серйозно ставимося до громадської відповідальності й не можемо підтримати сенатора Гоулі після його участі у тому, що стало небезпечною загрозою», – зазначили у Simon & Schuster.

У своїй заяві, опублікованій у Twitter, сенатор зазначив, що скасування його книжки «є образливим для Першої поправки»: «Simon & Schuster анулюють мій контракт, оскільки я представляв своїх виборців, ведучи дебати на підлозі Сенату щодо доброчесності виборців, які зараз вони вирішили подати як крамолу».

Також Гоулі додав, що планує судитися з компанією. На це Simon & Schuster заявили, що впевнені, що діють в межах своїх договірних прав.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, за останні чотири роки низка людей із найближчого оточення Трампа уклали книжкові угоди. Макміллан опублікував спогади Сари Хакабі Сандерс. Дональд Трамп-молодший, старший син президента, випустив книгу з Гачетт і сам видав іншу.

Simon & Schuster, одне з п’яти найбільших видавництв США, за останні роки випустило кілька головних політичних книжок, зокрема «Too Much and Never Enough», написаної Мері Л Трамп, племінницею президента; «Rage», Боба Вудворда; та «The Room Where It Happened» Джона Болтона, колишнього радника з питань національної безпеки в адміністрації Трампа.

Раніше Simon & Schuster вже піддавалась тиску громадськості через співпрацю із суперечливими авторами. У 2017 році видавництво відмовилося від запланованого видання книжки правого коментатора та активіста Майло Яннопулоса.

Разом з тим, книжка Гоулі, яка вже була доступною для попереднього замовлення на Amazon та інших платформах, стосується не виборів чи Трампа, а технологічних корпорацій, таких як Google, Facebook та Amazon.

Раніше повідомлялося, що американське видавництво Hachette Book Group, яке збиралося видати книжку мемуарів відомого американського кінорежисера Вуді Аллена, також скасувало публікацію через скандальну репутацію автора. Пізніше це видання здійснила компанія Arcade Publishing.

Також повідомлялося, що книжка племінниці президента США Мері Трамп про Дональда Трампа у перший день продажів розійшлася накладом у понад 950 тисяч копій в різних форматах.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.