В YouTube стартує глобальний кінофестиваль We Are One

Міжнародний кінофестиваль We Are One (“Ми єдині”) стартує в п’ятницю на YouTube за участю нью-йоркського фестивалю “Трайбека”. Протягом найближчих 10 днів на глобальному онлайн-кінофорумі фільми покаже 21 найбільший фестиваль світу, включаючи Каннський, Берлінський, Лондонський, Венеціанський, Токійський і “Санденс”, повідомляє ukrrain.com з посиланням на офіційний сайт “Трайбеки”.

Рішення про створення єдиного міжнародного фестивалю було прийнято у зв’язку з пандемією коронавірусу, через яку більшість національних фестивалів були скасовані або перенесені на більш пізні терміни.

В рамках кінофестивалю We Are One будуть показані більше 100 фільмів з 35 країн світу, в тому числі 13 світових прем’єр, 31 онлайн-прем’єра, 23 ігрових повнометражних і 57 ігрових короткометражних фільмів, а також документальні картини, архівні стрічки і багато іншого. При цьому глядачі зможуть не тільки безкоштовно побачити фільми, а й послухати виступи іменитих режисерів, дискусії за участю провідних фахівців світового кіноринку, насолодитися барвистими шоу і презентаціями, які зазвичай супроводжують багато кінофестивалів.

Серед очікуваних гучних показів – документальний фільм про відомого у 80-х і 90-х роках минулого століття вуличного фотографа Ricky Powell: The Individualist (“Ріккі Пауелл: індивідуаліст”), а також документальний серіал про жінок, які балотуються на пост президента США – представниць меншин And She Could Be Next (“І вона може бути наступною”). Серед ігрових стрічок можна буде побачити призера мумбайського фестивалю – індійську драму про професійних відлякувачів мавп Eeb Allay Ooo! режисера Пратика Ваца, – а також ізраїльський психологічний трилер Сігала Авіно Losing Alice (“Втратити Алісу”).

Співзасновник фестивалю “Трайбека” голлівудський актор Роберт Де Ніро, виступаючи в четвер на онлайн-зустрічі представників кінофоруму We Are One, зауважив, що нинішній час пандемії дуже схожий на науково-фантастичний фільм.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Але я впевнений: врешті-решт ми пройдемо через це і переможемо”, – сказав актор.