В Індії письменники вийшли на мовчазний марш проти релігійної нетерпимості

Письменники з чорними пов’язками на обличчі і руках пройшли мовчазним маршем і влаштували мітинг у дворі Академії літератури.
“Рівень ненависті в цій країні останнім часом дуже виріс. Один мій друг письменник на знак протесту повернув свою нагороду Академії літератури, бо не бачить в ній сенсу, а всього вже більше 40 осіб відмовилися від цієї нагороди”, – розповів РИА Новости один з письменників-учасників мітингу.
На його думку, керівництво Академії має зайняти позицію у зв’язку з недавніми випадками прояву нетерпимості і захистити письменників.
Учасники зборів також тримали плакати з портретами Маллешаппі Мадівалаппі Калбургі – вченого і письменника, лауреата премії академії літератури, неодноразово критично висловлювався про індуїзм, який був застрелений двома невідомими в серпні 2015 року.
Крім того, письменники і поети обурені недавніми випадками вбивств на грунті релігійної та кастової ненависті. Так, в селі Дадрі в штаті Хар’яна неподалік від Нью-Делі натовп увірвався в будинок і вбив 50-річного мусульманина, якого запідозрили в зберіганні яловичини. Потім в штаті Джамму і Кашмір була підпалена вантажівка з водієм через те, що його підозрювали у вбивстві священної для індуїзму корови і перевезенні її м’яса. Водій пізніше помер у лікарні від опіків.
На цьому тижні в одному з сіл штату Харьяна був підпалений будинок, де проживала родина касти далітів, яка вважається в Індії низькою. Двоє дітей – Вайбхав, якому було два з половиною роки, і Дивья 11 місяців від народження – загинули під час пожежі. Імовірно, їх будинок підпалили члени вищих каст в селі. Їхня мати 28-річна Рекха отримала опіки 70% поверхні тіла, батько дітей також отримав поранення.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал