В Бухаресті культурний захід присвятили 120-річчю українського письменника і педагога Дениса Онищука

Про життєвий і творчий шлях українського письменника, перекладача, фольклориста та педагога Румунії Дениса Онищука говорили на культурному заході в Бухаресті з нагоди 120-річчя від дня народження діяча.

Про це повідомляється на сторінці Союзу українців Румунії (СУР) в Фейсбуці, передає ukrinform.ua.

Захід провела Комісія з питань культури Союзу українців Румунії 6-7 лютого.

У суботу, 6 лютого, голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста та внук письменника Еміліян Онищук представили доповіді про життєвий і творчий шлях Дениса Онищука та прочитали його вірші у румунському перекладі видатного українського поета, прозаїка, публіциста, громадського діяча в Румунії Степана Ткачука.

З концертом народних пісень виступив Дан Васілеску. У рамках заходу відбулась також презентація роману «Конокрадська честь» Михайла Гафії Трайсти у перекладі на румунську мову Лариси Михаєли Іспас.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У неділю, 7 лютого, в Бухарестській українській церкві було відслужено поминальну панахиду за Онищуком, після чого відбулась друга частина культурного заходу, присвяченого українському письменнику.

Іван Робчук, Ярослава Колотило, Еміліян Онищук та Михайло Трайста розповіли про роль Дениса Онищука у розвитку української літератури в Румунії. З цієї нагоди було представлено два відеоролики про життя письменника.

У заході взяли участь члени Бухарестської філії СУР, друзі організації, журналісти, cтуденти, представники Спілки письменників Румунії.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.