Український письменник Сергій Дзюба став представником Палати письменників та митців Іспанії в Україні

Прекрасна новина надійшла з Іспанії. У цій державі активно діє Палата письменників та митців – авторитетна й популярна міжнародна громадська організація, яка постійно проводить свої фестивалі, презентації, виставки та літературно-мистецькі свята в Іспанії і за кордоном. Серед членів організації – видатні творчі люди, лауреати найпочесніших світових нагород.

А народні поети України Тетяна та Сергій Дзюби (за свою літературну, громадську та міжнародну діяльність в усьому світі) отримали торік і вже в цьому році справді престижні міжнародні відзнаки від Палати письменників та митців Іспанії, зокрема стали Всесвітніми Послами культури і літератури.

Значний резонанс в Іспанії і всіх державах Південної Америки здобула книга віршів українців Тетяни та Сергія Дзюби «Голоси двох поетів» (видана в Іспанії та Болівії у перекладі іспанською мовою), котра за досить короткий час успішно витримала вже кілька перевидань. Збірка відзначена преміями не лише в Іспанії, а також – у Перу, Еквадорі, Аргентині…

А тепер Сергій Дзюба отримав почесну пропозицію від цієї впливової міжнародної літературно-мистецької організації стати її представником в Україні на громадських засадах і дав свою принципову згоду.

– Щиро, від душі, дякую Палаті письменників та митців Іспанії за таку високу довіру, – прокоментував новину президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба. – Це – вагома підтримка не лише мене особисто, а гарне визнання авторитету українських письменників у світі та популяризація української літератури за кордоном. Таким чином, наше співробітництво з письменниками і митцями в іспаномовних країнах активно розвиватиметься!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ярослав Савчин,

письменник, перекладач, художник, журналіст,

прес-центр Міжнародної літературно-мистецької Академії України