Українського письменника нагородили у Німеччині «Вінком слави»

Українського письменника, журналіста і перекладача, редактора газети «Чернігівщина» Сергія Дзюбу нагородили в Німеччині почесним дипломом «Вінок слави» – за визначну творчу діяльність.

Цією нагородою щороку відзначають знаних письменників і науковців, які мають найвищі здобутки та світове визнання.

Голова журі – Генріх Дік, відомий німецький поет, прозаїк, перекладач, очільник громадської організації «Farben der Kunst» («Барви мистецтва»), яка об’єднує талановитих письменників, художників та акторів.

Сергій Дзюба тричі побував у Німеччині – на міжнародних фестивалях верхньолужицької культури та поезії в Баутцені (Будишині) й щоразу ставав лауреатом. Успішно виступав він і в Дрездені, презентуючи власну творчість та свої переклади з німецької. Адже у нього там вийшла збірка віршів «Гріх любити неталановито!», котру чудово переклав німецькою Генріх Дік.

Наразі Сергій Дзюба переклав рідною мовою та успішно видав книжки популярних німецьких авторів – поета і прозаїка Фолькера Маасена (спільно з Надією Постемською) та Генріха Діка (разом із Наталією Писаренко).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Відзначений також Міжнародною літературною премією імені Генріха Бьолля (класика німецької літератури, Нобелівського лауреата) та Почесними дипломами Академії діячів літератури, мистецтв і комунікацій у Німеччині.

Ганна Маджуга

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.