Українські університети у рейтингу університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються

Українські заклади вищої освіти увійшли до переліку 100 найкращих університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, на 2022 рік.

За інформацією Міністерства освіти і науки перелік складається з 450 кращих закладів вищої освіти, зокрема 41 є українськими.

Троє українських університетів увійшли до переліку 100 найкращих:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 35 місце у 2022 році (33 місце у 2021 році);
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 63 місце у 2022 році (66 місце у 2021 році);
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 69 місце у 2022 році (67 місце у 2021 році).

Рейтинг склав глобальний науково-дослідний консультаційний центр QS Quacquarelli Symonds.

Відомо, що у порівнянні з минулим роком, кількість українських ЗВО в  рейтингу зросла з 25 до 41, з них 16  – потрапили до цього переліку вперше. Водночас сім університетів зберегли позиції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначається, що для складання регіонального рейтингу університетів QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings враховуються десять показників: академічна репутація закладу освіти, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з ученим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.