Українська поліція жорстко затримала активіста за запитання російському блогеру про приналежність Криму

У Києві був жорстко затриманий поліцією активіст організації “Відсіч” Леонід Овчаренко за питання російському блогеру про те, “чий Крим”. Про це повідомляє сайт  bykvu.com з посиланням на  сторінку організації в Facebook.

“Не минуло й півроку, як наша нова Національна поліція України затримує нашого активіста Лео Овчаренко, по суті, за запитання” чий Крим “до російської блогерші, яка приїхала  “ділитися досвідом” і яка перед цим незаконно відвідувала окупований Крим”, – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що активіста в даний момент відвезли у відділення поліції за адресою Голосіївська, 15.

Також в організації уточнюють, що Овчаренко поставив запитання про Крим колишній журналістці пропагандистського каналу “Росія” Олександрі Митрошиній.

“Спочатку” правоохоронці “, яких викликав сам активіст, наполегливо протизаконно вимагали, щоб той вийшов. А потім взяли його в наручники і поставили на коліна перед озвірілим натовпом прихильниць російської блогерші. Один з цих фанатів перед цим погрожував активісту вбивством “, – сказано в повідомленні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Пізніше на сторінці організації повідомили, що затримані були двоє активістів.

“Поліція незаконно затримала двох активістів – Леоніда Овчаренко та Олексія Кальницького. У процесі затримання Леоніда побили, дісталося по голові. Активісти, які вже чекають під відділенням, подзвонили в 103 самі. Активіста не відпускають з відділення, незважаючи на те, що йому сказали, що він не “затриманий”, а запрошений. Лікарі швидкої сказали, що Леоніду потрібна госпіталізація, але поліція не дозволила його забрати “, – уточнюють в організації.