Україна обрала фільм, який відправиться на «Оскар»

На 93-й премії “Оскар”, переможців якої назвуть в квітні 2021 року в Лос-Анджелесі, в категорії “Міжнародний повнометражний фільм” Україну представить кінострічка Валентина Васяновича “Атлантида”.

Як повідомляє ukrrain.com, кінокартину вибрав український Оскарівський комітет, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook. Фільм став одним з переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно України і отримав державну фінансову підтримку.

Продюсерами “Атлантиди” виступили Валентин Васянович, а також Ія Мислицька, відомі за фільмами “Плем’я” і “Сутінки”, і Володимир Яценко, якого ми знаємо по кінострічок “Додому” і “Дике поле”. Виробництво фільму здійснила студія “Гармата”, а самі зйомки проходили в Маріуполі і в Києві.

“Події фільму розгортаються в 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернутий до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Однак на тлі спустошення народжується нова любов“, – написав Оскарівський комітет.

У публікації Комітету повідомляється, що всі ролі в фільмі зіграли непрофесійні актори:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Виконавці – колишній розвідник, волонтер благодійного фонду” Вернись живим “Андрій Римарук, парамедік Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк”.

У вересні 2019 року “Атлантиду” визнали кращим фільмом в програмі Венеціанського кінофестивалю “Горизонти”.

Також стрічка отримала спеціальний приз Міжнародного кінофестивалю в Токіо. У широкий український прокат “Атлантида” вийде 5-го листопада.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.