У США перенесли книжкові виставки на липень

Книжкові виставки BookExpo, BookCon та Unbound, що мали відбутися у травні, перенесли на 22-26 липня. Про це повідомив chytomo.com з посиланням на організатора виставок – компанію «Reedpop».

Рішення прийняли в той момент, коли штат Нью-Йорк має надзвичайний указ про обмеження або скасування публічних зібрань, намагаючись контролювати постійне поширення коронавірусу в Нью-Йорку.

На початку цього тижня Penguin Random House оголосив, що не буде брати участь у травневій події.

Директорка подій BookExpo та BookCon Дженніфер Мартін так прокоментувала ситуацію: «Ми уважно стежимо за спалахом COVID-19 у Нью-Йорку та по всій країні. Виконуючи вказівки службовців охорони здоров’я, ми зараз виконуємо прохання держави про перенесення великих зібрань, щоб забезпечити здоров’я усіх, хто бере участь у нашій події».

 Генеральний директор Асоціації книгопродавців Аллісон Хілл схвалив рішення: «Acоціація рада, що BookExpo відбудеться в липні. Те, що подія не скасована, а відкладена, є важливим знаком підтримки нашої галузі та того, що ми робимо, і я не сумніваюся, що виставка цього літа стане ще одним прикладом стійкості нашої галузі».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Минуло кілька тижнів неймовірних зусиль і спостережень за тим, як книжкова спільнота збирається разом під час небаченої кризи. Мені знову і знову нагадували, як важливі книги та книгарні для світу», –  додав Хілл.

У BookExpo заявили, що всі реєстрації подій BookExpo та інформація про квитки на травневі події будуть перенесені на липневі дати без необхідності учасникам вчиняти жодних дій. Будь-які запитання можна направити до служби обслуговування клієнтів BookExpo / BookCon / Unbound.